Redactia.ro
Home » Homepage » Anunțul făcut de Raed Arafat pentru românii care vor să se căsătorească: „Chiar dacă este în timpul carantinei…”

Anunțul făcut de Raed Arafat pentru românii care vor să se căsătorească: „Chiar dacă este în timpul carantinei…”

Românii se pot căsători chiar dacă sunt infectaţi. Raed Arafat a explicat că persoanele care se află în carantină pot merge la starea civilă pe baza unui document eliberat de DSP.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, noi reguli în ceea ce privește participarea persoanelor aflate în carantină la unele evenimente de familie și deplasarea pentru rezolvarea unor probleme urgente. Anunțul a fost făcut și de șeful DSU, Raed Arafat.

Anunțul lui Raed Arafat pentru românii care vor să se căsătoarească: „Chiar dacă este în timpul carantinei…”

În decizia de suspendare se vor menționa, în mod obligatoriu, intervalul de timp pentru care aceasta se aplică și măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. Românii cu COVID-19 se pot căsători civil cu un document eliberat de DSP.

„Vorbim de decese, căsătorie, actul de făcut la primărie sau la stare civilă şi aspecte medicale care necesită ca persoana să iasă chiar dacă este în timpul carantinei şi aici se întocmeşte la nivelul centrului judeţean pentru coordonarea şi conducerea intervenţiei, se întocmeşte un document pe care îl aprobă DSP-ul, şi pe un anumit interval de timp”, a explicat Raed Arafat.

Noile reguli CNSU, de la 1 Februarie

Potrivit documentului, pentru situațiile deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative. Este vorba de toate cazurile care nu suportă amânare. Un alt exemplu poate fi preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării.

Analiza este realizată la centrele județene de coordonare și conducere a intervenției iar, cazurile considerate justificate, pot face obiectul suspendării temporare a măsurii de carantină, prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: