Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcute de ANAF privind popririle bancare. Ce se întâmplă după 14 iunie

Anunțul făcute de ANAF privind popririle bancare. Ce se întâmplă după 14 iunie

suspendare propririlor bancare încetează din iunie

Începând cu 14 iunie se vor relua popririle bancare pentru datorii fiscale, care au fost amânate din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a explicat ce anume se va întâmpla după această dată și ce trebuie să fac cei care sunt vizați.

Ce se întâmplă cu popririle bancare după data de 14 iunie potrivit ANAF

Astfel, de la această dată se reiau popririle bancare pentru datorii fiscale, dar tot de la 14 iunie va deveni funcțional sistemul e-Propriri.

Acesta presupune înființarea, dar și ridicarea mult mai rapidă a popririlor bancare. Totodată, e-Propriri poate reține sumele din conturi fără a fi depășite, însă, sumele din titlurile executorii.

Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020”, a transmis ANAF.

Este lansat un nou sistem pentru ridicarea și înființarea popririlor bancare

Potrivit anunțului ANAF, acest sistem nou va fi implementat după ce vor trece 30 de zile de la finalul stării de urgență.

Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență”, a spus Serviciul comunicare, relații publice și mass media din cadrul ANAF.

Pandemia de coronavirus a determinat suspendarea propririlor bancare, dar în același timp a întârziat și implementarea sistemului e-Propriri.

Acesta trebuie să fie lansat pe 27 martie, dar nu a mai fost posibil din moment ce țara noastră a intrat sub starea de urgență și autoritățile au decis ca popririle să fie amânate până după încetarea acesteia.

Acum, ea va deveni funcțională de pe 14 iunie și va reuși să automatizeze atât înființarea, cât și ridicarea popririlor bancare. Datorită acestui nou sistem, popririle vor fi instituite și ridicate în timp real, un lucru benefic pentru instituția care se ocupă de administrarea fondurilor fiscale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: