Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Steinu-Cercel, despre posibilitatea ca starea de urgență să fie instituită iarăși. Când vom afla răspunsul

Adrian Steinu-Cercel, despre posibilitatea ca starea de urgență să fie instituită iarăși. Când vom afla răspunsul

Stare de urgență Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre evoluția pe care coronavirusul o va avea în țara noastră după apariția primelor măsuri de relaxare, dar și despre posibilitatea de a intra iarăși în stare de urgență.

Medicul a explicat exact care a fost evoluția virusului, pe care l-a comparat cu stadiile de evoluție la om: după naștere se extinde, devine rebel și apoi are momente de cumpănă.

Avem două componente importante – prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu câteva luni de zile, a ajuns să-și facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic – e născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel”, a explicat specialistul.

Revine stareade urgență în România? Răspunul medicului Adrian Streinu-Cercel

Totodată, medicul a vorbit și despre faptul că românii nu trebuie să înțeleagă că odată cu relaxarea a dispărut și virusul. Ei trebuie să fie conștienți că el tot există printre noi, iar măsurile impuse de autorități nu pot face în niciun caz față dacă nu există cooperare din partea cetățenilor, care trebuie să înțeleagă că aceste măsuri restrictive opresc virusul doar o anumită perioadă de timp. Pe mai departe, evoluția bolilor depinde de responsabilitatea cetățenilor, mai ales pentru că virusul va ataca unde oamenii merg să se plimbe nestingheriți.

În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate.

Când începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă”, a spus Cercel la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel a vorbit și despre posibilitatea ca România să intre iarăși sub stare de urgență. El a explicat că un altfel de risc există, iar abia peste trei săptămâni vom putea vedea cât de mari sunt șansele să fie instituită din nou starea de urgență.

„Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc”, a afirmat medicul.

Adrian Streinu-Cercel, despre tratamentul lui Donald Trump cu hidroxiclorochină

Totodată, managerul Institutului Matei Balș a abordat și subiectul Hidroxiclorochinei, despre care președintele SUA spune că o consumă în mod preventiv, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. Afirmația lui Donald Trump a făcut vâlvă la nivel mondial, iar decizia controversată a acestuia nu este considerată una bună de către Streinu-Cercel.

Astfel, specialistul în boli infecțioase a explicat că această substanță are foarte multe efecte secundare și afectează în special persoanele cardiace, cărora nu le audce vreun beneficiu major.

Mai mult decât atât, Adrian Streinu-Cercel a clarificat faptul că hidroxiclorochina trebuie luată doar de cei deja infectați, pentru că ea nu are niciun efect de prevenție și în plus are multe efecte secundare care pot face mai mult rău decât bine.

Hidroxiclorochina se ia în momentul în care ai infecție cu virus, dar unii vor să vehiculeze ideea că se poate da și preventiv. Nu, nu sunt pentru această idee. Mă interesează mai puțin ce face președintele Statelor Unite. Pe mine mă interesează ce face populația din România. Eu, ca medic, vă spun categoric NU, nu e bine să iei Hidroxiclorochină. Mai mult decât atât, nu există medicament pe lumea asta care să nu aibă și efecte toxice secundare”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Așadar, medicul este împotriva folosirii acestei substanțe ca metodă de prevenție împotriva infectării cu COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: