Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul îngrijorător al Ministrului Sănătății. Rata de transmitere s-a dublat în ultimele 3 săptămâni

Anunțul îngrijorător al Ministrului Sănătății. Rata de transmitere s-a dublat în ultimele 3 săptămâni

Declaratii Nelu Tataru

Nelu Tătaru a făcut vineri o declarație de presă în care a vorbit despre situația creată de pandemia de coronavirus.

În ultimele zile, numărul cazurilor de infectare a crescut considerabil, iar bilanțul morților fiind mai mare.

Ministrul Sănătății, declarații de ultimă oră. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă

Nelu Tătaru a făcut vineri declarații de presă,după ce joi, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut din nou.

Potrivit acestuia, s-au început transferurile de la Terapie Intensivă din mai multe spitale către alte spitale care au locuri libere.

Totodată, la ATI în București în acest moment, sunt locuri puține iar autoritățile sunt nevoite să ia decizii cât mai repede.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că izolarea trebuie să continue, iar cei care primesc recomandarea de izolare rămâne valabilă.

„În pofida a tot ce se discută, rămâne o regulă de bază. Cei care primesc recomandarea de izolare rămâne, dincolo de decizia Curții, acel articol din Codul Penal. Context în care ne știm asimptomatici, tratați în spital până în a zecea zi, cu recomandarea de izolare la domiciliu, vă rog să aveți în vedere: rămân acele patru zile pe care trebuie să le avem de izolare voluntară la domiciliu.

Nelu Tătaru a vorbit și despre deciziile Curții Constituționale a României joi, susținând că se lucrează la un proiect de lege. Mai mult, ministrul a atras atenția asupra ratei de transmitere. Acesta menționează că în urmă cu trei săptămâni, rata de transmitere era de 0,6, iar acum aceasta este de 1,4.

Creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus

Ministrul a subliniat faptul că românii respectă din ce în ce mai puțin regulile de protecție, motiv pentru care au fost înregistrate sute de cazuri în fiecare zi.

Avem un corp medical care deține controlul, dar interpretarea acestor decizii pot duce la efecte nedorite. Recomand corpului medical ca fiecare pacient sa primeasca info legate de carantina, izolare, internare. in pofida a tot ce se discuta, fake news uri, este pentru tot ce înseamnă familie, vârstnici” a menționat ministrul Sănătății.

În declarația de presă, ministrul Sănătății a specificat că va fi implementat un nou proiect legislatv, și le-a cerut ajutorul tuturor românilor, pentru a gestiona cât mai bine această situație, care pare să se agraveze pe zi ce trece.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: