Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul lui Orban după recordul de infectări. Ce decizie a luat premierul țării

Anunțul lui Orban după recordul de infectări. Ce decizie a luat premierul țării

Anunțul lui Orban

În urma bilanțului actualizat prezentat joi, 27 august, premierul României Ludovic Orban a declarat că deciziile nu sunt luate după evaluări ale datelor dintr-o zi, ci pe săptămâni.

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost raportate 1.504 noi cazuri de coronavirus în România.

Anunțul lui Orban după recordul de infectări. Ce decizie a luat premierul țării

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat joi că este surprins de numărul mare de cazuri noi de coronavirus raportate. Conform acestuia, săptămâna trecută numărul de cazuri noi a scăzut la nivel de săptămână cu aproape 650, iar în urmă cu două săptămâni a fost înregistrat un număr de creștere de doar 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că România a atins pe medie săptămânală o tendință de descreștere.

Totodată, Orban a precizat că deciziile nu sunt luate după evaluări ale datelor dintr-o zi, ci pe săptămâni. „În ceea ce priveşte numărul de infectări, nu iau decizii şi nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu 650 de cazuri aproximativ. Acum două săptămâni numărul de cazuri, faţă de acum trei săptămâni, nu a avut o creştere decât cu 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că practic am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistic„,a spus Ludovic Orban.

Orban, despre redeschiderea restaurantelor

În ceea ce privește redeschiderea cafenelelor și restaurantelor, premierul României a menționat că aceasta se va avea loc în cazul în care se vor respecta regulile care să protejeze sănătatea oamenilor.

De asemenea, acesta a declarat că vor fi stabilite reguli care vor fi respectate atât de organizatorii de spectacole, cât și de proprietarii de spații de servire în interior. „Cu siguranţă vom ţine cont de răspândirea virusului la nivel judeţean în deciziile pe care le vom lua privitoare la reluarea activităţii”, a mai spus Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: