Redactia.ro
Home » CLICK » Anunțul lui Raed Arafat! România va avea 2.000 de cazuri de coronavirus

Anunțul lui Raed Arafat! România va avea 2.000 de cazuri de coronavirus

Raed Arafat anunt oficial

Raed Arafat a făcut o prezicere care îi îngrijorează pe toți românii! Șeful Departamentului pentru situații de Urgență a făcut o serie de dezvăluiri în legătură cu modul în care vor acționa specialiștii în cazul înmulțirii drastice a cazurilor de coronavirus în țara noastră. Mai mult de atât, secretarul de stat a prezis că numărul pacienților de coronavirus va ajunge la 2.000.

Recent, invitat la emisiunea lui Marius Tucă, realizată pentru MEDIAFAX, Raed Arafat a vorbit despre un posibil vârf al epidemiei:

Marius Tucă: Va există un vârf de infectare?

Raed Arafat: Undeva în luna aprilie, cât va persistă acest vârf nu se ştie.

Marius Tucă: Rafila şi Streinu vorbesc de un vârf al infectării în România imediat după cele două sărbători de Paşte.

Raed Arafat: Există analize în acest sens. În aprilie va fi la un moment dat un vârf. Se fac modelări. Încă nu vreau să mă pronunţ. Depinde de foarte multe aspect acest lucru. Oamenii să facă tot posibilul să nu mai plece afară pe perioada sărbătorilor.

Raed Arafat, mărturisiri despre cum se vor tria pacienții cu coronavirus

Secretaruld e stat în MAI a declarat că situația României depinde în acest moment de spiritul civic și de responsabilitatea românilor. Raed a precizat că în cazul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, medicii vor fi nevoiți să trieze drastic. El spune că în acest caz, vor fi internați doar cazurile grave. „Dacă va creşte numărul cazurilor, vor fi internaţi numai cei în stare gravă!”, a declarat Raed Arafat, la Antena 1.

Cu toate acestea, Raed Arafat spune că statul este pregătit să facă față și unei situații grave, cum ar fi cea în care ar fi peste 2.000 de infectați deodată. „Noi avem scenarii, sunt patru scenarii făcute. 2000 de infectați excluzându-i pe cei vindecați. Adică 2000 care sunt în același moment, testași pozitiv. Scenariile pesimiste întotdeauna există și trebuie luate în considerare de profesioniștii în situațiile de urgență și în medicină, dar nu înseamnă că șansa să se întâmple e mare. Întotdeauna ne pregătim pentru un scenariu foarte urât, chiar dacă acesta are o probabilitate foarte mică„, a explicat Raed Arafat, conform sursei citate.

Secretarul de stat MAI susține că medicii ar fi insuficienți

Raed Arafat a subliniat că-n cazul în care ar fi mai mult de 2.000 de infectați deodată, statul s-ar confrunta cu o altă problemă: insuficiența medicilor. „Problema majoră sunt paturile de la Terapie Intensivă și noi am luat deja câteva măsuri. Sunt contractate deja aparate noi de ventilație ca să suplimentăm paturile de Terapie Intensivă, încercăm să aducem echipamente suprimentare, dar este foarte importantă și resura umană, resursa medicală, să avem grijă de ea. Poți să cumperi 2000 de ventilatoare, dar dacă nu ai medici de Terapie Intensivă care să le folosească înseamnă că ai o problemă. E o lecție foarte importantă pentru noi, uitându-ne în trecut, prin 2009, 2010, 2011, când sistemul sanitar a suferit prin scăderea salariilor medicilor, asistenților.„, a completat Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: