Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul MAE pentru români în plină pandemie de coronavirus. Ce îi sfătuiește să evite

Anunțul MAE pentru români în plină pandemie de coronavirus. Ce îi sfătuiește să evite

Anunt MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sfătuiește ce cetățenii români să limiteze plecările în străinătate. Recomandă deplasările în afara țării doar atunci când sunt considerate esențiale.

Ce a declarat Ministerul Afacerilor Externe

Cetățenii nu trebuie să uite că ne aflăm în plină pandemie și încă existe focare active. Pentru a diminua riscul de îmbolnăvirile cu noul coronavirus, cetățenii trebuie să fie precauți.

″În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum şi al măsurilor adoptate de autorităţile române pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetăţenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esenţiale”, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Cetățenii români care vor să călătorească în străinătate sunt îndemnați să consulte lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Lista se găsește actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România. De asemenea, Trebuie să se țină cont de faptul că unele zboruri pot fi anulate dacă se consider că există un risc ridicat de infectare. Pe lista actualizată în 18.08.2020 se află și Republica Moldova, America, Maldive, Israel, Muntenegru etc.

Ce trebuie să mai știe românii aflați peste granițe

Tot MAE recomandă cetățenilor români aflați în străinătate să mențină în permanență legătura cu companiile aerie. Operatorii de tursim pot ajuta cetățenii să găsească o metodă alternativă de a reveni în România, dacă situația o impune.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autorităţile române, cât şi de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19”, subliniază comunicatul citat.

Ieri pe teritoriul țării au fost confirmate 1.409 cazuri noi de persoane depistate cu coronavirus. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.067. Dintre acestea, 480 sunt internate la ATI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: