Redactia.ro
Home » Știri » Românii nu mai pot intra în Cipru fără acest document! Anunțul MAE

Românii nu mai pot intra în Cipru fără acest document! Anunțul MAE

Cipru

Românii au fost trecuți pe lista neagră de autoritățile din Cipru. Astfel, cei care vor să meargă în această țară trebuie să îndeplinească anumite condiții, potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Afacerilor Externe.

De ce documente au nevoie românii pentru a merge în Cipru

Noile măsuri care se aplică tuturor românilor care vor să călătorească în Cipru și au fost stabilite de Guvernul cipriot.

Astfel, documentul arată că românii pot merge în această țară numai în anumite condiții. Este vorba despre autorizația de călătorie, despre un test negativ de COVID-19 și permisul pentru persoanele nerezidente.

Potrivit MAE, este nevoie de următoarele acte:

-autorizația de călătorie, obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Înregistrarea călătoriei trebuie efectuată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor;

– un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru, atestat printr-un certificat în limba engleză;

– permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente.

În același timp, MAE a atras atenția asupra faptului că cetățenii care nu au autorizația de călătorie completată vor primi o amendă consistentă, de 300 de euro.

„Pasagerii care nu au asupra lor autorizația de călătorie completată online, corect (Cyprusflightpass) vor fi amendați cu 300 de euro. Personalul din aeroport (ofițeri de poliție de la imigrări, alți oficiali din aeroport) are dreptul de a amenda pe loc pe oricine încalcă această regulă. Persoanele care dau declarații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală”, a transmis MAE.

Din cauza tututror acestor restricții, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să amâne deplasarea în Cipriu în următoarea perioadă.

„MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Republica Cipru, în perioada următoare, să își reprogrameze deplasarea, având în vedere măsurile adoptate de autoritățile cipriote, în funcție de evoluția epidemiologică a pandemiei de COVID-19 în România”, anunță MAE.

Numărul crescut de cazuri de coronavirus din diferite state se traduce în măsuri ale țărilor ce urmmează a fi vizitate. Este vorba fie de carantină de 14 zile, fie de necesitatea de aprezenta un test negativ de coronavirus, fie de interdicție totală. Sunt 20 de state în care românii pot intra doar dacă îndeplinesc anumite condiții speciale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: