Redactia.ro
Home » Știri » Ultimă oră! Grecii au deblocat formularul de călătorie cu o întârziere de 9 ore

Ultimă oră! Grecii au deblocat formularul de călătorie cu o întârziere de 9 ore

Grecia

Turiștii care aveau de gând să meargă în Grecia cu mașina zilele acestea au avut parte de o surpriză neplăcută începând de azi-noapte.

Formularul de călătorie care trebuie completat nu a fost deblocat, deși MAE român și autoritățile elene transmiseseră că acesta vor putea fi accesate din 14 iulie, ora 00.01. Acesta a fost disponibil începând cu ora 09.00, spre nemulțumirea multor turiști.

„Pazesc site-ul de completat formularul de la ora 00:00 pana acum la 07:00 . Inca nu functioneaza la mine. Nu de alta ,dar daca nu-l completez azi pana in ora 10…or sa se duca cele 72 de ore valabile ale PCR-ului”, scrie un român pe un grup de Facebook destinat turiștilor în Grecia, potrivit libertatea.ro.

Noi condiții de intrare în Grecia

Începând de mâine, 15 iulie, ora 06.00, toți turiștii străini care intră în Grecia pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, sunt obligati să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Trei români, testați pozitiv pentru Covid-19 în Grecia

Trei români, doi aflați pe Insula Evia și unul în Salonic, au fost diagnosticați cu Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat. MAE a menționat că cei doi români din insula Evia au fost transferaţi într-o unitate hotelieră special destinată pentru carantină unde vor rămâne pentru 12 zile.

Ceilalţi membri ai grupului cu care cele două persoane confirmate pozitiv au intrat în Grecia şi care au fost testaţi, la rândul lor, la momentul intrării pe teritoriul elen, au fost plasaţi în izolare. Aceştia urmează să revină în ţară în cursul zilei de marţi cu un autocar pus la dispoziţie de agenţia turistică, a adăugat MAE.

„În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia turiştilor români aflaţi în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale competente Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic, doi cetăţeni români aflaţi în Insula Evia şi un cetăţean român aflat în Salonic au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, au transmis reprezentanţii MAE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: