Redactia.ro
Home » Homepage » Zeci de români, blocați într-un hotel în Grecia. Încă un conațional depistat cu Covid-19

Zeci de români, blocați într-un hotel în Grecia. Încă un conațional depistat cu Covid-19

Grecia

Situație tensionată în Grecia, unde un grup de turiști români acuză că nu li se permite să iasă din camerele de hotel după ce o conațională a fost depistată pozitiv la testul Covid-19.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 66 de ani, care a sosit la greci cu autocarul pe 8 iulie, într-o excursie organizată. Românca nu avea niciun fel de simptom de coronavirus, spun cei din grupul de turiști. Presa elenă, citată de digi24.ro, scrie că femeia a fost depistată pozitiv în Evia, unde cu o zi înainte au fost confirmați pozitiv 10 turiști sârbi.

Ea ar fi intrat în Grecia pe 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas. Rezultatul testului a venit abia după 4 zile, în 12 iulie. Românca a fost găsită de autorități și va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină. Ceilalți 40 de turiști din grupul ei sunt blocați în camerele lor de duminică dimineață și susțin că au primit abia astăzi mâncare și apă, potrivit stiri.tvr.ro.

Din primele informații, ei ar trebui să pornească mâine, 14 iulie, spre România, iar agenția prin care au venit în vacanță spune că, deocamdată, nu are nicio soluție. Se așteaptă o decizie a Ministerului de Externe.

Grecia s-ar putea închide în luna august

La Atena este în derulare, în acest moment, o ședință de urgență, crucială pentru turiștii străini, condusă chiar de premierul Kyriakos Mitsotakis. Se analizează situația epidemiologică din Grecia în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări. Aceștia spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

Ei se tem că Grecia ar putea decide închiderea granițelor dacă vor apărea focare în orașe și dacă numărul de infectări va continua să crească. De altfel, până marți este suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: