Redactia.ro
Home » Știri » Mergi cu mașina la greci? Singura modalitate de a mai trece graniţa

Mergi cu mașina la greci? Singura modalitate de a mai trece graniţa

Grecia

La numai o zi după ce autoritățile din Grecia au decis să testeze de Covid toți turiștii străini care le intră în țară, au fost depistate numeroase cazuri. Presa elenă scrie că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut joi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Potrivit autorităţilor elene, citate de Mediafax, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România. Autoritățile elene şi-au exprimat joi îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la vecinii din Balcani, subliniind riscul „cazurilor importate” din cauza sosirii turiştilor în Grecia prin frontierele terestre.

„Din cele 31.169 de teste efectuate la toate porţile de intrare ale ţării în perioada 1-6 iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive, adică 0,3%”, a asigurat purtătorul de cuvânt al guvernului Stelios Petsas.  Petsas a avertizat însă că „principalul risc în prezent este în interiorul ţării”, unde măsurile de distanţare socială sau purtarea măştilor nu sunt respectate.

Ce trebuie să ştiţi dacă plecaţi în concediu la greci cu mașina

Turiştii care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 06.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, a decis guvernul de la Atena, relatează agenţiile AFP, EFE şi publicaţia greacă keeptalkinggreece.com.

Călătorii care intră în Grecia pentru „motive neesenţiale”⁣ – adică turiştii – vor trebui să prezinte la punctul vamal Promachonas un test molecular COVID-19 „⁣negativ”⁣, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas. De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul Passenger Location Form (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia. Ministerul român de Externe spune că nu a fost notificat cu privire la modificările pe care le-au făcut grecii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: