Redactia.ro
Home » Știri » Grecia anunță că își închide granițele pentru români. Ce rută rămâne stabilită

Grecia anunță că își închide granițele pentru români. Ce rută rămâne stabilită

Se închid frontierele

Grecia a luat noi măsuri de restricție, în scopul limitării numărului de turiști, acestea intrând în vigoare începând de miercuri, 1 iulie. Astfel, Grecia a decis să-și închidă mare parte din frontiere.

Grecia anunță că își închide granițele pentru români

Conform Adevărul.ro, Grecia își va închide cea mai mare parte din frontiere începând de miercuri, 1 iulie, pentru a limita numărul de turiști și noi reguli pentru intrarea în țară prin punctele de trecere a frontierei.

Răzvan Pascu, consultant în turism a anunțat pe bloggul său că Grecia nu va mai primi turiști începând de miercuri.

Potrivit acestuia, singura frontiera care rămâne deschisă este Kulata-Promachonas.„Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Singura care va rămâne deschisă este Kulata-Promachonas. Ministerul Turismului din Grecia mi-a confirmat această informaţie, a spus consultantul în turism.

Totodată, Răzvan Pascu le recomandă românilor să meargă cu mașina prin Bulgaria, să ocolească Macedonia de Nord. Autoritățile elene încearcă să limiteze cât mai mult numărul turiștilor care ajung pe cale terestră și că avionul ar fi cea mai bună opțiune.

Vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu coronavirus, iar persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Se păstrează măsurile generale de prevenție

În ceea ce privește respectarea măsurilor generale de prevenție, precum purtarea măștilor de protecție, dezinfectarea mâinilor și distanțarea socială, acestea rămân obligatorii.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că autoritățile elene competente pot schimba fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19.

Ulterior, reprezentanții ministrului Turismului din Grecia în România au confirmat această informație, pentru Mediafax.

„Informația este adevărată. Încercăm să aflăm dacă există un motiv întemeiat în spatele acestei decizii sau dacă nu cumva e o greșeală la mijloc”, au declarat oficialii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: