Redactia.ro
Home » Știri » Turism în Bulgaria. Ce se întâmplă cu plajele din țara vecină, în vara lui 2020

Turism în Bulgaria. Ce se întâmplă cu plajele din țara vecină, în vara lui 2020

Turism în Bulgaria

Anul acesta, pandemia de coronavirus a luat prin surprinde întreaga economie a lumii. Printre domeniile afectate, de departe turismul suferă cel mai mult. Interdicțiile de călătorie și regulile de izolare au adus pierderi uriașe pentru hotelieri.

În Bulgaria, autoritățile au decis ca, de la 1 iulie 2020, sezonul turistic va fi estival. Nikolina Anghelkova, ministrul turismului bulgar, spune că nu vor renunța în acest an, de tot, la turismul estival, căci ar fi afectatî economia, informează TASS.

Turism în Bulgaria. Turismul intern, o soluție

Întrucât, în multe țări, turismul este un domeniu vital pentru menținerea economiei, autoritățile trebuie să găsească soluții. Anghelkova a declarat că, în acest an, Bulgaria se va reorienta spre dezvoltarea turismului intern. Pregătirile pe plajele din Bulgaria vor începe în 15 iunie.

„Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival„, a spus Anghelkova, citat de Agerpres.

Ministrul turismului a mai declarat că „se discută problema înlesnirii regimului de vize pentru oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia”.

În Bulgaria, din data de 17 martie, a fost suspendată orice activitate turistică. În 19 martie, ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, a decis închiderea granițelor cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus. Frontierele nu au fost închise pentru cei care tranzitează teritoriul Bulgariei.

În scurt timp, autoritățile din Bulgaria vor primi de la celula operative pentru combaterea COVID-19 un plan de acțiune pentru relaxarea măsurilor. Nikolina Anghelkova spune că planurile pentru restabilirea domeniului turistic vor fi prezentate în acest plan.

Hotelurile, restaurantele şi cafenelele din Bulgaria vor funcţiona cu respectarea măsurilor antiepidemice.

La acest moment, numărul de persoane infectate cu noul coronavirus în Bulgaria este de 1.387, în timp ce 58 de oameni au decedat şi alţi 222 s-au vindecat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: