Redactia.ro
Home » Știri » Reguli noi de la 1 iulie! Ce trebuie să știe românii care merg în concediu la greci

Reguli noi de la 1 iulie! Ce trebuie să știe românii care merg în concediu la greci

Grecia

Sezonul turistic în Grecia se deschide oficial pe 1 iulie. Cu această ocazie, autoritățile elene au luat măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, începând de miercuri, 1 iulie, toate persoanele care intră pe teritoriul Greciei (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa electronică a celor care călătoresc în această ţară.

După completare, solicitanţii vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, un cod QR, care trebuie prezentat autorităţilor de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării în Grecia. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa travel.gov.gr. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Acest cod QR stabileşte dacă este necesar să fii supus unui test de depistare la sosire. În cazul depistării, turistul este necesar să se izoleze, în aşteptarea rezultatului testului, potrivit unui nou protocol emis de Protecţia Civilă. În cazul unui rezultat pozitiv, turiștii vor fi contactaţi de către autorităţile elene şi plasaţi în carantină pentru 14 zile la adresa menționată în chestionar, costurile fiind suportate de către statul grec.

Cum se pregătește Grecia pentru turiști

Începând cu 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale. Și porturile vor primi din nou feriboturi și nave de croazieră. Vor rămâne obligatorii purtarea măștii de față și măsurile de distanțare socială. De asemenea, guvernul elen s-a angajat să suporte toate cheltuielile dacă un turist este depistat pozitiv la testul pentru Covid-19 pe teritoriul său.

Grecia este una dintre țările cele mai dependente de turism, sector care generează aproape o cincime din venitul său naţional. Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie de cel puţin patru metri.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise începând cu a doua jumătate a lunii mai, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic de care depinde în mare măsură economia greacă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: