Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să știe românii care vor să plece în concediu în Bulgaria. Câte zile ai voie să stai

Ce trebuie să știe românii care vor să plece în concediu în Bulgaria. Câte zile ai voie să stai

concediu Bulgaria

Premierul Ludovic Orban a clarificat situația românilor care au programat concedii în Bulgaria și a explicat dacă ei trebuie să mai stea sau nu în carantină după revenirea în țară, dar și în momentul în care ajung pe teritoriul țării vecine.

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi în Bulgaria în vacanță

În contextul în care numărul de cazuri din Bulgaria este în continuă creștere, încă de pe cinci iunie, premierul i-a anunțat pe românii care vor să plece că ei trebuie să verifice site-ul INFP înainte de a efectua orice călătorie, pentru a nu se trezi ajunși în țara vecină și să afle că trebuie să își petreacă 14 zile în izolare.

De asemenea, tot din aceleași considerente românii trebuie să verifice dacă este necesar să stea în carantină după concediu, la întoarcerea în țară.

Premierul a explicat că în aceste condiții, cine pleacă aceste zile în concediu poate merge fără complicații.

Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”, a declarat premierul la Digi24.

Ludovic Orban clarifică situația concediilor

Referitor la întrebările românilor privind concediul în Bulgaria, Orban a răspuns că este vorba de o perioadă de 14 zile în care se poate scoate sau reintroduce măsuri restrictive de călătorie.

„I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, că să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a explicat că, deocamdată, nu este cazul ca românii care se întorc din vacanță din Bulgaria să intre în carantină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: