Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, anunț important despre călătoriile în străinătate. Cine va mai fi supus izolării la domiciliu

Raed Arafat, anunț important despre călătoriile în străinătate. Cine va mai fi supus izolării la domiciliu

Călătorii Raed Arafat

Persoanele care vin din străinătate nu vor mai trebui să stea în izolare timp de 14 zile, anunță Raed Arafat. Secretarul de stat din MAI a explocat că cei care sosesc în țară din state care au avut mai puțin de cinci cazuri la milionul de locuitori, în ultimele două săptămâni nu mai trebuie să stea în casă.

Raed Arafat, anunț important despre călătoriile în străinătate

Astfel, oamenii care doresc să revină în România din țări în care nu mai sunt atât de multe cazuri de infectări nu o să mai fie supuse măsurii de izolare la domiciliu, pe baza unor analize făcute de INSP.

E un parametru la care ne uităm, o să înceapă cu spaţiul european, Uniunea Europeană plus Norvegia, Elveţia, Lichtenstein. Care este modalitatea: cine este la cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, media, atunci poate să intre în anularea măsurii de relaxare şi acest lucru se va evalua periodic”, a declarat secretarul de stat.

Astfel de țări sunt Grecia și Bulgaria, dar lista este mai lungă, afirmă Raed Arafat. „E o listă mai mare de ţări. Nu este una, două, trei ţări, sunt mai multe”.

Analiza care stabilește ce state fac parte din această lista va fi făcută periodic, potrivit datelor furnizate de Centrul European de Control al Bolilor.

Ce se întâmplă cu zborurile după 15 iunie

INSP va realiza analiza și va transmite mai departe către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ce rezultate au descoperit. LA rândul lui, comitetul va anunța care sunt acele țări din care românii pot reveni în țară, fără a mai petrece 14 zile în izolare la domiciliu.

Raed Arafat a vorbit și despre redeschiderea zborurilor. Acesta a declarat că în cazul în care avioanele vor circula iarăși, acest lucru se va întâmpla doar înspre și dinspre țări care au mai puțin de cinci bolnavi raportați la un milion de oameni.

Dacă se vor deschide curse aeriene, vor fi tot la nivelul ţărilor care sunt sub 5 la un milion în ultimele 14 zile”, a spus Arafat.

De la 15 iunie vom avea parte de noi măsuri de relaxare, potrivit anunțului autorităților. Renunțarea la izolare după revenirea din orice țară este una dintre acestea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: