Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat: „Ne pregătim clar pentru valul doi”. Când începe acesta și ce măsuri se vor lua

Raed Arafat: „Ne pregătim clar pentru valul doi”. Când începe acesta și ce măsuri se vor lua

Valul al doilea de coronavirus

Raed Arafat a vorbit despre al doilea val de coronavirus, despre posibilitatea ca acesta să existe cu adevărat, dar și despre ce trebuie să facem în continuare, dacă nu vrem să ne îmbolnăvim.

Vom avea cu certitudine al doilea val de coronavirus, crede Raed Arafat

Mesajul șefului DSU a fost unul clar: vom avea cu siguranță al doilea val de infecții cu COVID-19. Ceea ce nu se știe, însă, este impactul pe care îl va avea sua intensitatea cu care va lovi.

El a atras atenția că există încă persoane care nu iau în serios ce se întâmplă în țară și în lume din cauza noului coronavirus, trebuie să își regândească poziția, pentru că ne confruntăm cu un virus agresiv și distructiv.

Ne pregătim clar pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună. Cei care se aşteaptă să venim şi să spunem staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm”, a spus Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Când va avea loc al doilea val de infectări cu COVID-19

Valul al doilea de coronavirus ar putea avea loc la toamnă, în septembrie sau octombrie și potrivit lui Raed Arafat, posibilitatea de a trece din nou prin ce s-a întâmplat în ultimele luni, inclusiv starea de urgență și statul în casă s-ar putea repeta.
Șeful DSU a atras atenția că în acest moment trebuie refăcute stocurile, pentru că atunci când izbucni al doilea val de infecții să nu fim luați prin surprindere.

Noi avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim, să ne pregătim stocurile, să nu ne luaţi dumneavoastră la întrebări în luna septembrie sau octombrie că de ce nu suntem pregătiţi. Avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim, să ne pregătim stocurile. Ce nu am făcut în ani de zile acum e momentul să facem. Noi trebuie să vedem ca stocurile strategice să ajungă la un nivel la care, dacă intrăm într-o situaţie în care am intrat acum aproximativ trei luni, să fim mult mai bine pregătiţi”, a declarat Arafat.

Totodată, Raed Arafat a explicat că cu siguranță vor fi luate iar măsuri restrictive odată cu al doilea val al pandemiei. Acestea ar putea să nu fie la fel de dure ca cele prin care am trecut deja, dar doar în condițiile în care vom fi pregățiți.

Dacă apare valul doi, e clar că anumite măsuri vor trebui luate şi adaptate. Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui”, a precizat el.

În România, primul caz de coronavirus a fost depistat în luna februarie a acestui an, după ce un tânăr de 20 de ani a luat contact cu un italian. De atunci, cazurile înregistrate au crescut de la săptămână la săptămână, iar acum în țara noastră sunt peste 20.700 de cazuri de infecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: