Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus: „Situația este încă sub control, dar nu suntem la faza în care totul e OK”

Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus: „Situația este încă sub control, dar nu suntem la faza în care totul e OK”

Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat, a explicat dacă starea de alertă va fi sau nu prelungită după data de 15 iunie. Conform acestuia, această decizie va fi luată în funcție de creșterea cazurilor de îmbolnăvire.

Starea de alertă prelungită după 15 iunie? Ce spune Raed Arafat

Luni seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat la TVR că după 15 iunie, România nu va reveni la normalitatea care era înainte de pandemie.

Potrivit acestuia, situația se află sub control, dar nu momentan nu se poate spune că lucrurile au ajuns la normal.

Trebuie să înțelegem situația în care suntem. Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul și totul este OK, acest cineva înseamnă că nu este informat corect. La acest moment, încă situația e sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem zice că am ajuns la faza în care să spunem că totul este OK”, a spus Raed Arafat.

România nu va reveni la normalitate după 15 iunie

În cazul în care starea de alertă va fi ridicată după 15 iunie, trebuie decis ce măsuri de precauție vor rămâne în vigoare. Totodată, Arafat a avertzat că România nu poate reveni la normalitate după 15 iunie.

Trebuie găsită o soluție, pentru că noi nu putem în 15 iunie – și cred că la sentimentul meu sunt toți colegii mei medici, epidemiologi, toți cu care am lucra până acum – noi nu putem în data de 15 iunie să revenim la o normalitate totală, cum era înainte să apară acest virus”, a conchis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, medicii atrag atenția că nu este cazul să ne gândim la o relaxare totală după 15 iunie.

Medicul infecționist al Spitalului Militar Central, Valeriu Gheorghiță a declarat că virusul este încă prezent printre noi, iar imunizarea este 2-3% pentru România.

Nelu Tătaru este de părere ca starea de alertă să fie prelungită după 15 iunie, iar acest lucru va fi decis de Comitetul pentru Situații de Urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: