Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul meteorologilor. Ne așteaptă o toamnă cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Ce valori vor fi înregistrate

Anunțul meteorologilor. Ne așteaptă o toamnă cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Ce valori vor fi înregistrate

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la o revenire a verii

În următoarele patru săptămâni, în România, vom experimenta temperaturi mai înalte decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. Experții de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au menționat că cantitățile de precipitații vor fi insuficiente pe întreg teritoriul țării. Prin urmare, să aruncăm o privire asupra a ceea ce putem aștepta în ceea ce privește temperaturile în România pentru luna curentă și debutul lunii octombrie!

Cum va fi vremea în luna septembrie și la începutul lui octombrie

Conform specialiștilor de la ANM, în perioada 11 septembrie 2023 – 18 septembrie 2023, temperaturile vor depăși media sezonieră pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor situa sub nivelul obișnuit în întreaga țară, cu accent pe regiunile sud-vestice.

În intervalul 18 septembrie 2023 – 25 septembrie 2023, potrivit meteorologilor, vremea va continua să fie caracterizată de temperaturi neobișnuit de ridicate. Conform prognozelor emise de ANM, temperaturile medii vor înregistra valori superioare mediei sezoniere pentru acest interval de timp, pe întreg teritoriul României.

De asemenea, în mare parte a țării, cu accent pe zonele montane, se anticipează că va persista o lipsă de precipitații, ceea ce va contribui la deficitul de apă în sol.

Luna octombrie va fi neobișnuit de caldă

În plus, și în săptămâna 25 septembrie 2023 – 2 octombrie 2023, ne așteptăm la condiții meteorologice călduroase. Astfel, temperatura medie a aerului va fi mai înaltă decât valorile obișnuite pentru această perioadă, în toate zonele, cu precădere în cele din partea sudică a țării.

În ce privește prima săptămână a lunii octombrie, în perioada 2 octombrie 2023 – 9 octombrie 2023, estimările meteorologilor indică faptul că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval de timp, pe întreg teritoriul României, cu o ușoară abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. De asemenea, experții ANM au menționat că regimul de precipitații va fi apropiat de nivelul normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: