Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul meteorologilor: România se pregătește pentru ploi și furtuni! Elena Mateescu detaliază schimbările de vreme

Anunțul meteorologilor: România se pregătește pentru ploi și furtuni! Elena Mateescu detaliază schimbările de vreme

Avertizare meteo ANM: Zece județe din România sub cod galben de vreme rea și vânt puternic

Meteorologii au emis avertizări și prognoze care indică o schimbare semnificativă a vremii în România în zilele următoare. Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a prezentat informații importante cu privire la evoluția vremii. Iată ce ne așteaptă în perioada următoare!

România se pregătește pentru ploi și furtuni

În prima parte a informațiilor oferite de Elena Mateescu, aceasta a subliniat că următoarele zile vor continua să fie caracterizate de temperaturi ridicate. astfel, chiar și astăzi, în jumătatea de vest a țării, ne așteptăm la temperaturi maxime de până la 32 de grade Celsius, cu temperaturi de 30 de grade înregistrate în partea de sud-est a țării.

De asemenea, pentru ziua de mâine, se prevăd valori termice care se vor apropia de 33…34 de grade, în special în sudul câmpiei române și în câmpia de vest. aceste temperaturi ridicate se mențin până la mijlocul săptămânii.

Anunțul meteorologilor

Cu toate că temperaturile înalte persistă în primele zile ale săptămânii, Elena Mateescu a avertizat că de miercuri și pe parcursul nopții de miercuri spre joi, ne putem aștepta la o schimbare bruscă a vremii. aria precipitațiilor se va extinde, mai ales în zona de munte și în partea de nord-vest a țării.

În aceste condiții, joi va aduce o vreme instabilă în cea mai mare parte a țării. cu toate acestea, chiar și în aceste condiții, în partea de sud și sud-est este posibil să mai avem valori termice de 33 de grade.

Sfârșitul de săptămână aduce o ușoară scădere a temperaturilor, apropiindu-se de nivelurile normale pentru această perioadă din calendar. astfel, valorile termice vor varia între 22 și 29 de grade Celsius.

Chiar și în capitală, București, în următoarele zile, se vor înregistra temperaturi de până la 33…34 de grade Celsius. cu toate acestea, acest episod de caniculă va fi urmat de o perioadă de temperaturi mai moderate.

„Următoarele zile, chiar și astăzi, vorbim de o vreme caldă, mai caldă decât în mod obișnuit. Pentru că și astăzi, în jumătate de vest a țării, ne așteptăm la temperaturi maxime de până la 32 de grade Celsius, așa cum am înregistrat și ieri, cu 30 de grade în partea de sud-est a țării.

Nu în ultimul rând, mâine, contăm pe valori care să se apropie de 33…34 de grade, în special în sudul Câmpiei Române și în Câmpia de Vest, pentru ca de joi, sau chiar de miercuri și pe parcursul nopții de miercuri spre joi, aria precipitațiilor să fie în extindere pe parcursul după amiezii de miercuri, în special în zona de munte și în partea de nord-vest, pentru ca noaptea deja să consemnăm precipitații în partea de vest, centru, nord și în zona de munte.

Joi vorbim de o vreme instabilă în cea mai mare parte a țării, dar chiar și în aceste condiții, joi este posibil, mai ales în partea de sud și sud-est, să mai consemnăm valori de 33 de grade, pentru ca sfârșitul de săptămână să aducă un regim de temperaturi apropiat de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, adică valori de 22 până la 28…29 de grade.

Și în capitală ne așteptăm în următoarele zile la valori de temperaturi de până la 33…34 de grade. Iată că ne apropiem, așadar, de ceea ce înseamnă o zi de caniculă în țara noastră”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: