Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce spune ministrul Muncii

Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce spune ministrul Muncii

Marius Budăi, ministrul Muncii a făcut noi precizări cu privire la mărirea pensilor românilor. Oficialul a dezvăluit că Guvernul dorește să păstreze legea pensiilor și să rezolve discrepanțele dintre sumele primite de români. 

Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce spune ministrul Muncii

„Din legea pensiilor ne dorim să păstrăm partea de rezolvare a inechităților și pe măsură ce planul de asistență cu Banca Mondială se va derula vom vedea: >, așa cum se spune în popor. Nu pot să spun de pe acum cum va ieși și ce asistență, ce date vor fi puse la dispoziție de BM. Noi discutăm aproape zilnic și cu conducerea BM, și cu specialiștii BM, și cu Comisia Europeană”, a spus Marius Budăi.

De asemenea, punctul de majorare a pensiilor va fi, cel mai probabil, în anul 2023, anunță ministrul. La momentul actual, bugetul pentru anul următor nu este făcut. „Când vom avea construcția bugetului pe 2023, la sfârșit de an, vom face atunci calculele și veți vedea că se vor regăsi și sume în buget”, a spus ministrul Muncii.

Mărirea pensiilor va putea fi posibilă prin majorarea procentului din PIB care este alocat pensiilor, a dezvăluit Marius Budăi. În acest sens, ministrul a adresat o scrisoare către Comisarul pentru muncă și către vicepreședintele Comisiei Europene. Prin intermediul acesteia, se încearcă solicitarea de sprijin pentru România din punct de vedere financiar.

Marius Budăi, despre înghețarea pensiilor

„Nu îmi doresc sub nicio formă să dezamăgesc. Când vom avea ceva clar de anunțat, decizia luată, vom anunța. (…) Oamenii aceștia (pensionarii – n.r.), practic și-au cumpărat dreptul la pensie pe perioada cât au contribuit. Nu trebuie să-i legăm neapărat de sustenabilitate și de economie.

Un stat care nu poate avea grijă de seniorii săi este un stat eșuat. Suntem într-o perioadă în care nu e deloc ușor. Valul de scumpiri se va opri atunci când se va opri la nivel mondial, nu e doar cazul României. Toate guvernele fac eforturi. Nu pot da o dată clară. Noi facem eforturi … Cea mai bună protecție socială e existența unui loc de muncă”.

Referitor la o posibilă înghețare a pensiilor, Marius Budăi a spus: „Nu concep așa ceva. S-a demonstrat în 2010 că măsurile de austeritate în perioade de criză nu aduc nimic bun. Din contră. Deci nu ne gândim la așa ceva.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: