Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului pentru elevi! Se dau noi burse de merit 

Anunțul momentului pentru elevi! Se dau noi burse de merit 

Anunțul momentului pentru elevi! Se dau noi burse de merit 

Ministerul Educației aduce vești bune pentru elevii implicați în competițiile sportive de nivel național! Într-un anunț recent, Ligia Deca, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, a dezvăluit detalii despre un nou proiect ce vizează sprijinirea și recunoașterea performanțelor sportive ale elevilor din gimnaziu și liceu. Iată detaliile!

Anunțul momentului pentru elevi

Începând cu anul școlar 2024-2025, elevii care se evidențiază prin obținerea medaliei de aur la campionatele naționale din diverse sporturi olimpice vor fi recompensați cu burse de merit. Această inițiativă este parte dintr-un efort de a recunoaște și susține angajamentul și devotamentul acestor tineri sportivi, care îmbină cu succes educația școlară cu practicarea sportului de performanță.

Peste sute de elevi participă anual la competițiile naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice, demonstrând nu doar abilități sportive remarcabile, ci și calități precum perseverența și curajul. Recunoașterea eforturilor lor prin acordarea acestor burse de merit reprezintă o sursă de încurajare și inspirație pentru întreaga comunitate școlară.

Ligia Deca a estimat că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de aceste burse de merit în următorul an școlar, subliniind importanța sprijinului continuu acordat tinerilor sportivi în călătoria lor către excelență. Aceste burse nu numai că recompensează performanțele sportive, dar și promovează valorile esențiale ale disciplinelor și perseverenței în orice domeniu de activitate.

„Sute de elevi participă în fiecare an la campionatele naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice. Acești elevi sunt un model de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor.

E important să le recunoaștem rezultatele și să-i susținem în drumul lor spre performanță! Estimăm că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive! Succes, dragi elevi, și felicitări pentru munca voastră de zi cu zi!”, a transmis Ligia Deca.

Se dau noi burse de merit 

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a salutat cu entuziasm această inițiativă, subliniind importanța bursei de merit în susținerea drumului elevilor către excelență sportivă. Ea a evidențiat că aceste burse nu doar recompensează performanțele sportive remarcabile, ci și inspiră generațiile viitoare de campioni și promovează valori esențiale precum voința și disciplina.

Inițiativa Ministerului Educației de acordare a burselor de merit pentru elevii implicați în competițiile sportive reprezintă un pas semnificativ către recunoașterea și sprijinirea excelenței în ambele domenii, educație și sport. Aceste burse nu numai că recompensează performanțele individuale, dar și inspiră și motivează generațiile viitoare de sportivi și lideri în domeniile lor de activitate.

„Campionatele naționale sunt arena în care se conturează nu doar performanțe sportive excepționale, ci și destine model pentru generațiile viitoare. Fiecare tânăr campion care câștigă o bursă de merit își inspiră colegii să urmeze aceeași cale a perseverenței și curajului.

Dintre ei, vor răsări viitorii campioni europeni, mondiali sau olimpici care vor reprezenta România și ne vor face mândri. Chiar și dacă nu vor merge mai departe către sportul de performanță, formarea voinței, a disciplinei și asumarea valorilor asociate sportului sunt materialul din care sunt clădiți campionii în orice domeniu.

Suntem martorii unor generații ce construiesc drumuri spre excelență, iar Agenția Națională pentru Sport este cu mândrie alături de fiecare pas făcut pe acest drum”, a spus Elisabeta Lică, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: