Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul momentului vine de la Guvern! De la 1 august 2022, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar

Anunțul momentului vine de la Guvern! De la 1 august 2022, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar

Toți românii trebuie să știe! Vești proaste venite din partea Guvernului. Prețurile continuă să crească, iar de la 1 august 2022, trebuie să scoatem mai mulți bani din buzunar pentru aceste produse.

Anunțul făcut de Guvern

Guvernul a transmis faptul că începând cu 1 august 2022 vor avea loc mai multe modificări fiscale. Printre cele mai importante se numără creșterea accizelor la tutun și țigări, majorarea impozitării câștigurilor din jocurile de noroc și reducerea plafoanelor pentru anumite scutiri. Cea de-a două tranșă de scumpiri va avea loc la 1 ianuarie 2023.

Printre sectoarele care vor suferi și ele modificări fiscale se numără microîntreprinderile sau industria HoReCa, unde va crește TVA-ul. Toate tipurile de produse, care conțin nicotine, se vor scumpi: de la pachete de țigări până la lichidul țigărilor electronice. ALte scumpiri vor fi în domeniul jocurilor de noroc, unde va fi perceput un impozit mai mare, între 3% și 40% în funcție de câștiguri.

Schimbările ce vor urma de la 1 ianuarie 2023

O altă schimbare din punct de vedere fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 este creșterea TVA-ului de la 5% la 9% în domeniul HoReCa. În cazul micro întreprinderilor, plafonul pentru impozitarea cu 16% scade de la un milion la 500.000 de lei.

Cum pot fi folosite microîntreprinderile? Cine prestează servicii de muncă, primește salariu. Salariul e impozit undeva la 45%, cealaltă extremă. Să-și facă o micro întreprindere acea persoană, să primească banii pentru întreprindere, și atunci impozitul pe care-l plătește la stat e undeva 1%-3%. Aici s-a încercat prin aceste majorări de impozite, cifra de afaceri și prin aceste plafoane pe cifra de afaceri să se stopeze cumva această practică”, a declarat Adrian Codîrlașu, vicepreședinte (CFA) Chartered Financial Analyst Society România.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: