Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul premierului Ludovic Orban! Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare

Anunțul premierului Ludovic Orban! Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare

Anunțul premierului Ludovic Orban! Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare

Anunțul ministrului Ludovic Orban! Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare. Vești extraordinare pentru pensionari. Ludovic Orban a anunțat decizia privind creșterea vârstei de pensionare.

Anunțul premierului Ludovic Orban! Ce se întâmplă cu creșterea vârstei de pensionare

Conform Capital.ro, premierul nu a luat încă o decizie, dar acesta a precizat că ar putea fi vorba despre o măsură care să le permită celor care doresc să muncească peste vârsta de pensionare, să nu mai depindă de aprobări.

„Sigur că este o temă care se discută, posibilitatea ca după vârsta de pensionare, în anumite domenii de activitate, oamenii are doresc să lucreze în continuare să poată să lucreze fără să le mai fie condiţionată posibilitatea de a lucra de nişte decizii administrative care să fie luate fie de un director de şcoală sau un conducător de isntituţie publică. Deocamdată e o discuţie, nu e o decizie”.

Decizia premierului Ludovic Orban

Într-o declarație de presă de la Bruxelles, Orban a precizat că înainte de a lua o decizie privind sistemul de pensionare, este nevoie de anumite studii și analize pe termen lung și mediu.

„V-am spus că în privinţa sistemului de pensionare trebuie făcute nişte analize foarte serioase, trebuie făcute studii de impact, trebuie făcute prognoze pe termen mediu şi lung, trebuie analizate în substanţă toată reglementările care vizează pensiile, în toate domeniile de activitate, trebuie făcut un studiu comparativ cu sisteme de pensii din alte ţări şi abia după aia să facem o modificare mai amplă, care să vină să dea nişte soluţii şi care să permită sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii publice din România”, a afirmat Ludovic Orban.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat într-o conferință de presă la Palatul Victoria, miercuri, că Guvernul nu exclude să introducă posibilitatea creșterii opționale a vârstei de pensionare la 70 de ani.

Citeste si:De la ce vârstă se recrutează cetăţenii români în cazul celui de-al Treilea Război Mondial