Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul Simonei Halep în ultima zi a audierilor de la TAS: Românca așteaptă verdictul în cazul de dopaj

Anunțul Simonei Halep în ultima zi a audierilor de la TAS: Românca așteaptă verdictul în cazul de dopaj

Pe ce loc este Simona Halep în clasamentul WTA

Astăzi este ultima zi a audierilor Simonei Halep (32 de ani) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne. Cu programul stabilit de la 10:00 la 16:30, pledoariile finale vor încheia acest proces. Joi, în a doua zi a audierilor, au fost prezenți în fața judecătorilor trei membri ai Academiei Mouratoglou: antrenorul Patrick Mouratoglou, fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică.

Aceștia i-au recomandat Simonei să folosească anumite suplimente noi, printre care se numără și pudra de colagen, despre care Halep afirmă că ar fi fost contaminată și ar fi cauzat testul pozitiv la roxadustat.

Ultima rundă de audieri, cu pledoariile finale, va avea loc astăzi, pe 9 februarie. Simona Halep a sosit la TAS în jurul orei 10:00. Ea a confirmat că va face declarații după încheierea audierilor.

Simona Halep și echipa sa de avocați au sosit la Tribunal în dimineața acestei zile. Întrebată dacă va oferi declarații la sfârșitul zilei, ea a răspuns pozitiv, afirmând că o va face „după ce termin”.

Ultima zi de audieri

Încheierea audierilor de astăzi este programată să aibă loc până la 16:30 ora României, respectiv 15:30 ora locală, conform Euronews.

În zilele precedente, miercuri și joi, audierile au însumat peste 19 ore. Unii martori și experți au fost audiați personal, în timp ce alții au fost conectați prin videoconferință.

Joi, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei în momentul testului pozitiv la roxadustat, și-a asumat responsabilitatea pentru acest incident, numindu-l „contaminare involuntară cu roxadustat”, conform declarațiilor sale la audieri.

Cu toate acestea, această asumare a responsabilității acoperă doar unul dintre aspectele acuzațiilor, respectiv testul pozitiv la roxadustat, însă rămâne o problemă legată de datele fluctuante din pașaportul biologic al Simonei.

În prima instanță, la tribunalul independent Sport Resolutions, s-a ajuns la concluzia că Simona ar fi utilizat metode sau substanțe interzise în sezonul 2022, pe baza informațiilor din pașaportul său biologic.

Încheierea completă a suspendării pare puțin probabilă. Cel mai optimist scenariu pentru Simona ar fi reducerea pedepsei la jumătate, ceea ce ar permite revenirea sa în circuit la data de 6 octombrie 2024.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: