Redactia.ro
Home » Coronavirus » Apa de gură ne poate proteja împotriva infecției cu coronavirus, arată un studiu recent

Apa de gură ne poate proteja împotriva infecției cu coronavirus, arată un studiu recent

Apa de gură protejează împotriva coronavirusului

Apa de gură ne-am putea proteja împotriva coronavirusului. Potrivit cercetătorilor, apa de gură omoară coronavirusul înainte ca acesta să infecteze alte celule din organism.

Apa de gură poate fi eficientă în protecția împotriva coronavirusului

Astfel, oamenii de știință au realizat un nou raport care concluzionează că apa de gură ar fi eficientă pentru protecția împotriva infecției cu noul coronavirus.

Apa de gură poate distruge stratul de grăsime care acoperă virusul și în acest fel oprește multiplicarea sa. Aceasta este descoperirea făcută de o echipă internațională de cercetători.

Totuși, această cercetare nu a fost validată din punct de vedere medical. Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial că nu există nicio dovadă care să arate că apa de gură este eficientă în protecția împotriva coronavirusului.

Apa de gură poate distruge coronavirusul, potrivit unei echipe de cercetători

Autorii studiului scriu în raportul științific întocmit că pentru a demonstra cu adevărat dacă apa de gură este bună pentru a te proteja de coronavirus. Aceștia nu au precizat dacă studiul efectuat de ei a fost făcut pe apa de gură din comerț, scrie Daily Mail.

Potrivit șefei Institutului de Cercetare a Sistemului Imunitare din cadrul Universității din Cardiff, experimentele efectuate au ajuns la concluzia că unele tipuri de apă de gură pot distruge învelișul lipidic, ceea ce înseamnă că aceștia nu se mai pot împrăștia în organism.

Gargara cu apă de gură nu a fost luată în considerare până acum de autoritățile sanitare din Regatul Unit. Experimentele arată că unele tipuri de apă de gură conțin suficiente ingrediente cu efect virucid pentru a distruge învelișul lipidic în astfel de viruși. Ceea ce nu știm încă este dacă tipurile de apă de gură existente este eficientă împotriva membranei lipidice a SARS-CoV-2”, spune profesorul Valerie O’Donnell, lidera institutului.

Cercetătorii care au realizat acest studiu sunt experți în probleme de sănătate, dar și virusologi renumiți, din cadrul Școlii de Medicină a Universității din Cardiff, dar și din universitățile din Nottingham, Colorado, Ottawa, Barcelona și Institutul Brabraham din Cambdridge.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: