Redactia.ro
Home » Știri » Protejare AntiCovid-19. Cum să te ferești de coronavirus acasă, la locul de muncă sau pe stradă

Protejare AntiCovid-19. Cum să te ferești de coronavirus acasă, la locul de muncă sau pe stradă

Ghid de protectie

Medicul primar de urgență Tudor Ciuhotaru, a postat un ghid împotriva coronavirusului. Potrivit acestuia, lumea trebuie să știe să se protejeze și propune unele măsuri.

Ghid de protecție împotriva COVID-19

Doctorul de urgență Tudor Ciuhotaru a elaborat un ghid de protecție împotriva coronavirusului pe care populația l-ar putea utiliza foarte ușor. Prima regulă se referă la igienizarea spațiilor închise.

A. În spațiile închise (acasă/loc de muncă/spații publice): Igienizați
1. Suprafețe: Ideal este să dezinfectați cu înălbitor (1 litru de înălbitor cu 2,6% clor pentru 4 litri de apă rece) sau cu alcool la 70°. Suprafețele care sunt cel mai frecvent atinse trebuie curățate cu prioritate: mânerele ușilor sau întrerupătoarele, cel puțin o dată pe zi.
2. Este de preferat să stați în încăperi în care podeaua poate fi curățată (evitați încăperile cu covoare). Folosirea unui aspirator nu este recomandată, deoarece riscă să difuzeze particulele virale. Pe cât posibil aerisiți camerele în mod regulat.
3. În bucătărie. Înainte de a găti și manipula mâncarea, spălați-vă mâinile și suporturile de bucătărie (blat de lucru, masă etc.). Atenție! coronavirusul este sensibil la temperaturile de gătit, evitați alimentele crude.
4. Este recomandat gătitul la 63°C timp de 4 minute (Agenția Națională de Securitate a Sănătății.
5. Nu uitați să curățați periodic cu atenție tacâmurile (prin înmuierea solutie cu dezinfectant diluată timp de cel puțin 15 minute sau în mașina de spălat vase la un program mai lung, la 60°).
6. Toalete: recomandăm curățarea și dezinfectarea mobilierului sanitar (bazin, bideu, lavoar), robinetele și mânerelor cu înălbitor diluat la 0,5%
7. Lenjeria/hainele de stradă: se spală cu un ciclu de cel puțin 60°C pentru cel puțin 30 de minute (evitând să o scuturam, pentru a nu crea aerosoli cu particule virale).

Evitarea deplasărilor pe stradă

1.Evitați deplasările și întâlnirire care nu sunt urgente, , transportul în comun la orele de vârf mai ales dacă aparțineți grupelor de risc (persoane în vărstă, deficiențe imunologice, patologie cardiacă, respiratorie sau metabolică (diabet).
2. Respectați igiena tusei sau strănutului (acoperiți nasul și gura).
3. Nu atingeți nasul, ochii, gura, fața (mai ales după contactul cu suprafețe contaminate)
4. Nu stați în vecinătatea persoanelor care tușesc sau strănută.

5.Nu uitați să vă spălați pe mâini cu apă și săpun și/sau cu o soluție pe bază de alcool după tuse, strănut sau suflare a nasului, după ce ați luat contact cu orice suprafața contaminată, după curățenie și în mod regulat în timpul zilei.
6. Purtați o mască chirurgicală în caz de tuse.

Sfaturile medicului Ciuhodaru

Potrivit doctorului Ciuhodaru, virusul rezistă minim 30 de minute în aer după ce sursa infecției nu mai este prezentă și patru zile pe suprafețe diferite.

De asemenea, virusul rezistă la temperaturi de 36,6 grade Celsius aproximativ 3 zile pe obiectele din sticlă, textile, metal, plastic sau hârtie.

Coronavirusul se poate transmite de la distanță de 4,5 metri de persoană care este infectată. Totodată, medicul Tudor Ciuhotaru a precizat că populația trebuie să se pregătească pentru valul doi al epidemiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: