Redactia.ro
Home » Știri » Apariția brandului auto Mercedes. Cine este fetița al cărei nume îl poartă cea mai puternică marca de automobile

Apariția brandului auto Mercedes. Cine este fetița al cărei nume îl poartă cea mai puternică marca de automobile

GALERIE FOTO (2) Emil Jellinek

Una dintre cele mai cunoscute și importante mărci auto de pe piață, la ora actuală, este Mercedes-Benz. Având sediul central al uzinei la Stuttgart, în Germania, brandul este deținut de compania Daimler Chrysler AG. Automobile, autobuze, camioane și auto trenuri rutiere sunt produse sub acest brand.

Numele mărcii de automobile are o istorie interesantă. La început, mașinile fabricate erau scoase sub alt nume, iar viteza maximă care putea fi atinsă era undeva la 24 km pe oră.

Prima mașină cu numele Mercedes

Observăm ca trend ca majoritatea brandurilor apărute de-a lungul timpului poartă numele celor care le-a creat. Însă, în cazul Mercedes-Benz, acest principiu nu se aplică. Cel care a ajutat la apariția și dezvoltarea brandului Mercedes este omul de afaceri Emil Jellinek.

Emil Jellinek s-a născut în Leipzig, Germania, pe 6 aprilie 1853. În timpul copilăriei a luat, timp de câțiva ani, lecții particulare. Odată cu trecerea timpului, i-a fost din ce în ce mai dificil să rămână la școală, neacordând atenția necesară învățăturii. Astfel, la vârsta de 17 ani, a fost angajat ca funcționar al companiei feroviare Rotkosteletz Nord-Vest.

Doi ani mai târziu, pleacă la Tetouan, în Maroc, ca agent consular și se căsătorește cu franțuzoaica Rachel Goggmann Cenrobert. Acesta aduce pe lume, în anul 1889, singurul copil al cuplului, pe fetița Mercedes Jellinek.

Mercedes Jellinek

Pentru că, din acel an, afacerile lui Emil Jellinek au început să prospere, acesta a considerat că fetița îi poartă noroc. Drept urmare, el a luat decizia de a se muta împreună cu familia la Nisa, în Franța.

Vizita la fabrica din Stuttgart care a schimbat istoria

Foarte pasionat de autovehicule, Emil Jellinek decide, în urma citirii unui articol din ziar despre Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), să viziteze fabrica din Stuttgart. Atenția îi este atrasă imediat de un autoturism Daimler pe care hotărăște să îl comande.
Mașina avea o viteză de doar 24 km pe oră. Bărbatul a dorit creșterea în performanțe a autovehiculului, iar după mai multe comenzi personale a ajuns să vândă mașinile Daimler în Nisa. Astfel, apare un parteneriat între Jellinek și DMG cu privire la vânzarea de autovehicule și motoare. Totodată, au convenit dezvoltarea unei noi forme de motor care să aibă numele „Daimler-Mercedes”.

Anul 1901 este anul apariției primului autovehicul produs cu motorul lui Jellinek, denumit Mercedes. Cu 35 de cai putere, acest prim Mercedes a fost dezvoltat de Wilhelm Maybach și a provocat mare vâlvă la vremea respectivă. A devenit recunoscut ca primul automobil modern, având centrul de greutate scăzut, cadrul de oțel presat, motorul ușor, dar puternic.

La 23 iunie 1902, „Mercedes” a fost înregistrat ca nume de marcă și protejat legal pe 26 septembrie. Câțiva ani mai târziu, în urma colaborării lui Daimler cu inginerul Karl Benz, s-a brandul s-a schimbat în Mercedes-Benz.

Viața fetiței Mercedes

Mercedes a locuit la Viena și a avut două căsătorii eșuate. A avut o nuntă magnifică în 1909 la Nisa, pe Coasta de Azur, cu baronul von Schlosser. Cuplul a trăit la Viena până la Primul Război Mondial, care i-a ruinat. Cuplul a avut doi copii, pe care Mercedes i-a părăsit pentru a se căsători cu un sculptor talentat, dar sărac.

Aceasta nu a împărtășit niciodată pasiunea tatălui ei pentru automobile, însă a fost atrasă de muzică, având o voce de soprană. Ea a murit la Viena din cauza cancerului osos, în 1929, la 39 de ani, și a fost înmormântată la Viena în mormântul familiei de lângă bunicul ei, Adolf Jellinek. Numele acesteia a rămas în istorie și reprezintă, astăzi, cea mai puternică marca de automobile la nivel global.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini