Redactia.ro
Home » Știri » Ape tulburi la Primăria Sectorului 1. După acuzațiile de fraudă a alegerilor, care sunt ultimele rezultate

Ape tulburi la Primăria Sectorului 1. După acuzațiile de fraudă a alegerilor, care sunt ultimele rezultate

Alegeri locale

După scandalul de acuzații de fraudă a alegerilor izbucnit, luni seară, la Primăria Sectorului 1, rezultatele continuă să apară. Iar acestea, deși arată o diferență mai redusă între procentajele contracandidaților, o clasează tot pe locul 1 pe  Clotilde Armand, înaintea lui Dan Tudorache, fostul edil, informează stirileprotv.ro. Potrivit BEC, rezultatele parţiale ale primilor doi candidaţi la primăria sectorului 1 sunt următoarele, marţi dimineaţă:

41.06% Clotilde Armand (35.506 voturi)

39,72% Dan Tudorache (34.349 voturi)

Scandal cu acuzații de fraudare a alegerilor

Ape tulburi la Primăria Sectorului 1 după alegerile locale. Clotilde Armand, câștigătoarea fotoliului de primar la Primăria Sectorului 1, dar și şi candidatul PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, au acuzat, luni seară,  că au descoperit fraude în procesul de raportare a rezultatelor votului către BEC. Ei susțin că voturile lor din procesele-verbale de la secțiile de votare, au fost trecute în dreptul altor partide.

De asemenea, mai mulți membri ai USR pichetează Biroul Electoral al Sectorului 1, acuză tentativa de fraudare a alegerilor de către primarul PSD în funcție, Dan Tudorache. O dovadă ar fi mai multe procese verbale pe care codul QR pare a fi decupat și lipit pe foaie.

Cum reacționează Dan Tudorache. Este susținut de Marcel Ciolacu

De cealaltă parte, actualul edil, social-democratul Dan Tudorache, a scris, la rândul său, pe Facebook, că numărătoarea paralelă făcută de PSD arată că el ar conduce la alegerile locale pentru primarul sectorului 1, având în jur de 200 de voturi peste Clotilde Armand.

Tudorache este susținut de către Marcel Ciolacu, președintele PSD care este convins că Tudorache rămâne la conducerea Primăriei Sectorului 1 al Capitalei. El a declarat că a fost depusă o plângere la Biroul Electoral Central, și s-a cerut renumărarea tuturor buletinelor de vot.

Clotilde Armand a depus plângere la DNA pe numele lui Dan Tudorache

Clotilde Armand spune că a sesizat poliția în legătură cu procesele verbale care au fost descoperite la Primăria Sectorului 1, condusă până duminică, 27 septembrie, de Tudorache.

”Ce ați văzut acolo e un teanc de procese verbale cu alegerile de ieri, originale, ștampilate, semnate, care au fost luate de la biroul electoral de sector, care este jos, în piața Mureș, și au fost aduse aici la sediul primăriei. Sunt acum în Primăria Sectorului 1. Colegii mei, care nu aveau voie să fie în biroul electoral de sector, văzând acești tipi care ieșeau din BES cu acest teanc de procese verbale, imediat au avertizat poliția, au avertizat jandarmeria, care au venit. Au constatat că aici, la primărie, în cadrul unei instituții publice, au găsit aceste procese verbale originale.” a afirmat Armand într-un mesaj transmis pe Facebook.

Încă de la primele rezultate la Primăria Sectorului 1 lucrurile erau în ceață. Conform rezultatelor exit-poll la alegerile locale, Clotilde Armand ar fi trebuit să aibă mult mai multe voturi în faţa lui Dan Tudorache. Conform sondajelor de la ieşirea de la urne, Clotilde Armand, candidatul PNL – USR PLUS, ar fi obţinut 47% din opţiunile bucureştenilor, în timp ce Daniel Tudorache, candidatul PSD, ar fi luat 37,7%, urmat de Ioana Constantin (PMP) cu 7,5%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: