Redactia.ro
Home » Coronavirus » Aplicația care îți va spune când tușești, dacă ai sau nu Covid-19

Aplicația care îți va spune când tușești, dacă ai sau nu Covid-19

aplicația

Un cercetător din India pregătește aplicația care va putea ajuta la depistarea pacienților infectați cu Covid-19. Proiectul numit „Tuse împotriva Covidului” este finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates.

În acest moment, sunt strânse date de la pacienți infectați cu noul coronavirus, prin colaborări cu instituții din întreaga lume. Aplicația se va folosi de sunetul celui care tușește, dar va ține cont și de simptomele descrise de acesta și de date contextuale, precum numărul de cazuri din regiunea respectivă, potrivit analyticsindiamag.com.

Scopul este de a crea o soluție și de a dezvolta algoritmi pentru testarea Covid-19. Dr. Rahul Panicker, de la Wadhwani Institute for Artificial Intelligence, speră că setul de date va ajuta la construirea instrumentului și va fi disponibil gratuit pentru cercetătorii de pe tot globul: „Poate fi o unealtă foarte valoroasă, pentru că țările se confruntă cu o capacitate de testare limitată și distribuită inegal”.

Și cercetătorii din Mexic vor să identifice infecția cu COVID-19 prin intermediul tusei

Un grup de cercetători mexicani a lucrat la un algoritm capabil să detecteze infecția cu noul coronavirus, prin intermediul tusei. Totul se realizează în doar 15 secunde, notează explica.co. Mai exact, tehnologia dezvoltată de echipa cu specialiști din mai multe țări poate identifica dacă o persoană este bolnavă de Covid-19 doar prin ascultarea tusei acesteia, de pe telefonul mobil, fără a fi nevoie ca acea persoană să se afle fizic în acel loc.

Cercetătorii, coordonați de experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), au creat o bază de date ce conține mii de tipuri de tuse, de la persoane de toate vârstele, sănătoase sau purtătoare ale virusului.

Studiul a debutat în urmă cu două luni, la Hospital Clinic de Barcelona și la Ospedale Luigi Sacco Hospital din Milano, în diverse centre și clinici din Statele Unite ale Americii și acum continuă în Mexic, prin intermediul unor spitale civile și prin intermediul campusului Universității din Guadalajara.

Aplicația japoneză care îți spune dacă ai intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19

Guvernul japonez au oferit cetățenilor o aplicație pentru smartphone-uri, începând din luna mai, care va avertiza utilizatorii dacă au fost în contact cu persoane diagnosticate cu noul coronavirus. Sistemul, bazat pe o aplicație de urmărire a contactelor, dezvoltată de guvernul din Singapore, detectează și urmărește telefoanele care au instalată aplicația, informează stirileprotv.ro. Când unul dintre utilizatori este diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirus, un mesaj de alertă va fi transmis celor care au fost în contact strâns cu acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: