Redactia.ro
Home » Știri » Aplicațiile prin care telefonul tău poate fi urmărit de hackeri. Gândește-te de două ori înainte să le instalezi

Aplicațiile prin care telefonul tău poate fi urmărit de hackeri. Gândește-te de două ori înainte să le instalezi

telefon spionat

Într-un mediu digital în continua schimbare, securizarea informațiilor personale este acum o prioritate fundamentală. Cu extinderea smartphone-urilor în viața noastră de zi cu zi, este crucial să recunoaștem importanța securității aplicațiilor pe care le instalăm, deoarece acestea pot prezenta riscul de spionaj.

Aplicațiile prin care telefonul tău poate fi urmărit de hackeri. Gândește-te de două ori înainte să le instalezi

O strategie esențială pentru a proteja confidențialitatea în era digitală este să fii cumpătat în acordarea permisiunilor către aplicațiile de pe dispozitivul tău iPhone sau Android. Acest sfat, recomandat de experți de top în domeniul ciberneticii, aduce în prim-plan o abordare diferită a securizării datelor tale digitale.

În acest context, a fi zgârcit nu se referă la economisirea de bani, ci la monitorizarea cu atenție a permisiunilor pe care le acorzi aplicațiilor în timpul procesului de configurare. Acest sfat provine dintr-un comunicat făcut public de către de McAfee, o autoritate bine cunoscută în domeniul securității cibernetice. Acest document subliniază importanța restricționării accesului aplicațiilor la funcții sensibile ale dispozitivului tău, cum ar fi locația, camera foto, fotografiile și microfonul, în absența unor motive valide și convingătoare.

În cadrul peisajului modern al aplicațiilor mobile, permisiunile reprezintă o componentă esențială ce conferă aplicațiilor o funcționalitate impresionantă, permițându-le să desfășoare o varietate de sarcini care îmbunătățesc calitatea vieții noastre de zi cu zi. De la comandarea mâncării până la identificarea traseelor pentru plimbări sau monitorizarea activităților fizice, aplicațiile au capacitatea de a aduce beneficii notabile. Cu toate acestea, aceleași permisiuni care conferă putere aplicațiilor pot, în același timp, să reprezinte o vulnerabilitate, fiind susceptibile de exploatare de către indivizi cu intenții mai puțin bune.

Din acest motiv, este important să aflăm dacă telefonul nostru este urmărit și să luăm măsuri de precauție pentru a ne proteja informațiile personale.

Iată câteva coduri scurte pe care le puteți folosi pentru a afla dacă telefonul dumneavoastră este urmărit:

  • *#21# – acest cod te ajuta să afli daca apelurile, mesajele și alte date sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului;
  • ##002# – cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirecționare din telefon. Folosește acest cod înainte de a trebui să utilizezi roamingul. În acest caz, banii nu vor mai fi luați din contul tău pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală;
  • *#06# – poți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știi acest număr, poți găsi telefonul furat. Când este pornit, locația sa este transmisă automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva îți cunoaște numărul IMEI, poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului, făcându-te vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: