Redactia.ro
Home » Știri » Archie și Lilibet au dreptul de a fi prinț și prințesă după moartea reginei. Ce va decide Regele Charles al III-lea

Archie și Lilibet au dreptul de a fi prinț și prințesă după moartea reginei. Ce va decide Regele Charles al III-lea

Archie și Lilibet au dreptul de a fi prinț și prințesă după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Oare ce va decide Regele Charles al III-lea?  Iată toate detaliile!

Archie și Lilibet devin prinț și prințesă după moartea reginei

Moartea reginei înseamnă că Archie și Lilibet au dreptul la titlul de HRH (HIS (FORMER) ROYAL HIGHNESS?/ ALTEȚA SA REGALĂ), până când Regele Charles va modifica protocoalele.

Fiul ducelui și al ducesei de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, este acum, din punct de vedere tehnic, un prinț, un titlu despre care Meghan a susținut în mod controversat că i-a fost refuzat anterior din cauza rasei sale.

Sora sa mai mică, Lilibet „Lili” Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi prințesă în urma decesului reginei și odată cu devenirea regelui, bunicul ei, Prințul de Wales.

Regele Charles al III-lea poate limita numărul de membri cheie ai familiei regale

Regulile stabilite de Regele George al V-lea în 1917 arată că Archie și Lili, în calitate de copii ai unui fiu de suveran, au acum posibilitatea de a avea un titlu HRH.

În 2021, s-a sugerat că Charles, în încercarea de a limita numărul de membri cheie ai familiei regale, a intenționat, atunci când a devenit monarh, să împiedice ca Archie să devină prinț.

Pentru a face acest lucru, el va trebui să emită o Scrisoare Patentă prin care să modifice dreptul lui Archie de a fi prinț și dreptul lui Lili de a fi prințesă.

Până când acest lucru se va întâmpla eventual sau dacă nu se va întâmpla, Archie și Lili rămân prinț și prințesă, indiferent dacă părinții lor aleg să folosească sau nu aceste titluri.

Meghan, despre titlurile HRH

Meghan a susținut în interviul „soților Sussex” cu prezentatoarea americană de talk-show Oprah Winfrey că Archie nu a primit titlul de prinț din cauza rasei sale.

Cu toate acestea, când Archie s-a născut al șaptelea în linia de succesiune la tron, în mai 2019, era prea departe în linia de succesiune.

Deși era strănepot al monarhului, nu era primul fiu născut al unui viitor rege, deci nu era automat prinț.

El ar fi putut folosi anterior titlul de curtoazie de Conte de Dumbarton sau ar fi putut fi Lord Archie Mountbatten-Windsor.

Dar Palatul Buckingham a declarat că ducele și ducesa au luat o decizie personală ca el să fie în schimb simplu Maestru Archie Mountbatten-Windsor.

Dacă Harry și Meghan decid că Archie și Lili vor fi cunoscuți ca prinț și prințesă, acest lucru va fi în contrast direct cu modul în care Harry a vorbit întotdeauna despre povara de a avea un titlu.

El a subliniat în repetate rânduri importanța dorinței de a fi văzut ca fiind normal și a mărturisit în 2017 că odată „a vrut să iasă” din familia regală, o dorință care a devenit realitate în 2020.

Fostul soldat a spus că perioada petrecută în armată, când era „doar Harry”, a fost „cea mai bună evadare pe care am avut-o vreodată” și că s-a gândit să renunțe la titlu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: