Redactia.ro
Home » Știri » Are sau nu loc pelerinajul de Sfantul Dumitru? Ce spune Patriarhia Romana

Are sau nu loc pelerinajul de Sfantul Dumitru? Ce spune Patriarhia Romana

Desi pandemia de Covid-19 aproape ca doboara sistemul de sanatate din Romania, inregistrandu-se record negativ dupa record negativ de pacienti contaminati, Patriarhia Romana pare sa nu dea inapoi in ceea ce priveste pelerinajul de Sfantul Dumitru.

 

Potrivit lui Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, pelerinajul de pe data de 27 octombrie ar putea avea loc, “gandit si adecvat la conditiile actuale”. Asa explica purtatorul de cuvant, in incercarea de a calma spiritele si de a linisti credinciosii dornici de stat la cozi la moastele Sfantului Dumitru.

Numar restrans de credinciosi la pelerinaj

Evenimentul religios cu ocazia Sfantului Dumitru ar trebui sa aiba loc in cadru relativ restrans, cu un numar limitat de credintiosi. “Cred că rămânând în limitele foarte solide ale rațiunii, ale conștientizării situației realemte foarte dificile cu care ne confruntăm, considerăm că un eveniment atât de important precum pelerinajul din luna octombrie la Sfântul Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, poate fi organizat și din acest sens, Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor au făcut demersuri oficiale pentru aducerea la cunoștință a autorităților îngrijijorate firește de orice manifestare publică, a condițiilor pe care noi înșine le-am gândit, condiții limitative, condiții restrictive, condiții de maximă precauție de ordine și protecție față de credincioșii care vor veni, în așa fel încât să putem obține aprobarea necesară, organizării unui pelerinaj, nu ca în alți ani, ci a unui pelerinaj cu un număr mai restrâns de credincioși. Așa cum știm, nu se vine din afara Bucureștiului și a zonei Ilfov”, a declarat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, intr-o interventie pentru Antena 3.

Ludovic Orban, in discutii cu Patriarhia

Premierul Romaniei, Ludovic Orban a tinut sa faca precizari cu privire la neclaritatile legate de pelerinajul de la moastele Sfantului Dumitru, ocrotitorul Bucurestiului. Acesta a declarat ca saptamana viitoare va discuta cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane despre conditiile desfasurarii acestui eveniment religios din capitala.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: