Redactia.ro
Home » Monden » Artist român, reacție dură după moartea lui Arșinel: „S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție, pozând în victima sistemului”

Artist român, reacție dură după moartea lui Arșinel: „S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție, pozând în victima sistemului”

Un artist român a avut o reacție cât se poate de dură la adresa lui Alexandru Arșinel, la scurt timp după anunțul morții lui. Acesta ar fi blamat insistența cu care marele actor ar fi luptat pentru postul de director al Teatrului de Revistă, în condițiile în care acesta se afla deja la vârsta pensionării. Iată care a fost mesajul transmis, mai exact, de către Călin Geambașu!

Reacție dură moartea lui Arșinel

Călin Geambașu a postat în mediul online un mesaj dur la adresa lui Alexandru Arșinel, la scurt timp după ce fiul actorului i-a anunțat decesul. Artistul a subliniat faptul că ultimii ani din viața marelui actor au fost umbriți de scandalul în care era implicat privind șefia Teatrului de Revistă Constantin Tănase, din Capitală. Acesta a menționat că actorului i-ar fi fost mult mai bine să se retragă cu demnitate, atunci când vârsta înaintată i-ar fi cerut-o.

”Păcat. Unii oameni, rămași captivi în amintirea altor vremuri, refuză să-și asume vârsta biologică și evoluția vieții, ajungând să dispară trași în jos de propriile ancore… La peste 80 de ani, regretatul Alexandru Arșinel voia să fie în continuare director la Teatru, în loc să-și onoreze retragerea și bine meritata pensionare, după o carieră strălucită, cu multe roluri ce au bucurat o țară întreagă… Acea luptă surdă, inutilă, nu i-a priit deloc. S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție, pozând în “victima sistemului” la peste 80 de ani…”, a scris Călin Geambașu pe facebook.

Călin Geambașu: „Bătrânețea lui trebuia să fi fost o frumoasă aducere aminte”

Artistul susține că scandalul în care a fost implicat i-a adus prea multe neplăceri actorului și că i-a răpit din timpul în care ar fi trebuit să se bucure de pensionare, copii și nepoți. ”Bătrânețea lui trebuia să fi fost o frumoasă aducere aminte a întregii sale vieți plină de realizări, povestind nostalgic și voios alături de copii și de nepoți. Chiar fabulând sau exagerând. Ar fi fost permis din partea unui actor renumit ca el. I-ar fi făcut bine. Nicidecum o luptă cu Primăria… Alexandru Arșinel ne va rămâne tuturor în amintire prin multele roluri haioase pe care le-a interpretat și cu care ne-a amuzat plăcut. Îi mulțumim! Drum lin!”, a mai scris Călin Geambașu.

Nicușor Dan nu i-a prelungit mandatul de director al Teatrului „Constantin Tănase”

Amintim că Alexandru Arșinel a condus Teatrul „Constantin Tănase” din 1998 și până la începutul anului8 2022, când primarul Nicușor Dan nu i-a prelungit actorului mandatul de director. Deși rămas colaborator al teatrului, Alexandru Arșinel a considerat că i s-a făcut o nedreptate și că a fost tratat nepotrivit după 60 de ani de carieră. „Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc… Am rămas colaborator al Teatrului «Constantin Tănase». Prin rotație, ne vine rândul mai greu. Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… foarte urât“, declara Alexandru Arșinel pentru Click.

La rândul său, primarul Bucureștiului a mărturisit că a ajuns la această decizie după ce a luat în considerare mai multe „informații” despre activitatea sa în calitate de director artistic al teatrului. „Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul «Constantin Tănase». Are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor“, a precizat Nicușor Dan la vremea respectivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: