Redactia.ro
Home » Monden » Așa arăta în tinerețe „Doamna de Fier”. Tu o recunoști?

Așa arăta în tinerețe „Doamna de Fier”. Tu o recunoști?

GALERIE FOTO (3) Așa arăta Laura Codruța Kovesi în tinerețe.

Laura Codruța Kovesi, în prezent una dintre cele mai influente figuri din justiția europeană, a avut o tinerețe marcantă, diferită de imaginea sobră și determinată cu care publicul s-a obișnuit. Înainte de a deveni cunoscută pe scena judiciară, Kovesi a fost o sportivă dedicată, cu o pasiune puternică pentru baschet, care a modelat-o atât fizic cât și moral.

Pasiunea Laurei Codruța Kovesi

În adolescență, Laura Codruța Kovesi era o prezență impunătoare pe terenul de baschet. Cu o înălțime de 1,80 metri, a jucat în poziția de pivot și a reușit să se distingă în cadrul echipelor de baschet pentru care a evoluat. Fotografiile din acea perioadă o înfățișează în pantaloni scurți, slabă și plină de viață, diferită de imaginea pe care și-o asumă în rolul său actual. Este greu de recunoscut în acele imagini o femeie care va deveni mai târziu un nume de referință în justiția europeană.

Pasiunea ei pentru baschet nu a fost doar o etapă trecătoare. Kovesi a practicat sportul la nivel competitiv, reprezentând România la Campionatul European pentru tineret din 1989, unde echipa națională a obținut medalia de argint, într-un meci strâns contra Cehoslovaciei. Această perioadă din viața ei a fost reflectată într-un articol din publicația franceză L’Equipe, intitulat sugestiv ”De pe parchet, la Parchet”, care a evidențiat tranziția ei de la sportivă la procuror-șef.

„Acum recuperează miliardele de euro din fonduri europene, din TVA sau din diverse ajutoare luate fraudulos. Însă între 7 și 22 de ani a fost o baschetbalistă înverșunată. Marea ei realizare: o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989, când România s-a înclinat la limită (57-58) în fața Cehoslovaciei. Înaltă de 1,80 metri, pivotul Laura Codruța Lascu (numele ei de fată) avea 16 ani și juca la CSȘ Mediaș, campioana națională a categoriei. Doamna Kovesi a reușit până acum să-și întăreasca reputația de ‘Doamnă de fier’, așa cum era numită în România”, scria presa franceză, la începutul anului 2022.

Importanța baschetului în viața lui Kovesi

Kovesi a vorbit deschis despre impactul pe care baschetul l-a avut asupra formării sale, în cadrul unui TED Talk din 2020. A mărturisit că baschetul a învățat-o disciplina, dreptatea și importanța de a nu renunța, lecții care și-au găsit aplicabilitatea în cariera sa juridică. Energiea și determinarea care o caracterizau pe terenul de baschet au fost transpuse în lupta ei împotriva corupției și a fraudei la nivel înalt, ceea ce i-a consolidat reputația de „Doamnă de fier” în România și nu numai.

Pasiunea Laurei Codruța Kovesi este baschetul.
Sursa foto – Arhivă | Pasiunea Laurei Codruța Kovesi este baschetul.

„Baschetul este cel mai frumos sport. Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat, m-a învățat ce înseamnă dreptatea și cum nu trebuie niciodată să abandonezi”, a spus Kovesi, la SporTED Talks.

Aceste imagini de colecție și poveștile din tinerețea Laurei Codruța Kovesi nu doar că ne oferă o perspectivă diferită asupra personalității sale, dar ne reamintesc și că drumul către succes este adesea pavat cu pasiuni diverse și experiențe neașteptate care modelează caractere puternice, capabile să facă față provocărilor vieții profesionale cu curaj și integritate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: