Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Așa arată o bunică eroină! De peste 30 de ani vinde buruieni în piață pentru a asigura traiul nepoatelor. Mama le-a abandonat

FOTO Așa arată o bunică eroină! De peste 30 de ani vinde buruieni în piață pentru a asigura traiul nepoatelor. Mama le-a abandonat

GALERIE FOTO (5) Sursa: BZI.ro

Maria Pădureț este bunica de 80 de ani care se sacrifică zi de zi pentru nepoțelele ei.
Aceasta câștigă traiul familiei stând în piața centrală din Iași ore întregi. Bunicuța face naveta zi de zi pentru a vinde buruieni, în sperața de a strânge banii cu care să-și crească nepoțelele și să le poată țină în facultate.

Suflet crud, mama le-a abandonat

Fetele au fost părăsite de către mama lor la o vârstă foarte fragedă, când aveau doar 4 ani, respectiv, 6 ani. Bunica a fost nevoită să fac tot posibilul să le crească, deoarece le iubea foarte mult și nu le-ar fi abandonat pentru nimic în lume.
Aceasta face eforturi foarte mari pentru a asigura traiul familiei, iar de mai bine de 30 de ani face naveta din satul în care locuiesc, Vulturi, comuna Popricani tocmai la Piața de la Hala Centrală, pentru a câștiga bănuții de care familia are mare nevoie.

„Vin aici în fiecare zi, mai puțin duminica, încă de pe vremea lui Ceaușescu. Culeg tot felul de plante medicinale, mă mai ajută și nepoatele, și le vând. Așa le-am crescut pe Cosmina și Alexandra de când erau foarte mici. Le-a părăsit mama lor, nu le-a vrut, acum ea e prin Grecia. Mi-a fost foarte greu să le cresc, că și eu eram bătrână… Mai crescusem 5 copii la viața mea, dar m-a ajutat Dumenzeu. Le-am îngrijit mai ceva ca pe copii mei și am vrut să aibă tot ce e mai bun, iar acum sunt tare mândră de ele. Din ce vând, reușesc să câștig aproximativ 100 de lei într-o zi bună, dar sunt și zile în care nu fac nici măcar 50 de lei. Cu toți banii câștigați într-o lună și cu pensia de 1.000 de lei îmi cresc nepoatele și plătesc facturile”, a declarat Maria Pădureț pentru BZI.ro

La taraba bunicii

Femeia vinde pe taraba ei, zi de zi plante medicinale. Diversitatea plantelor este cea care apropie clienții de tarabă.
Deși nu-i aduc mulți bani, plantele pe care le vinde bătrâna sunt culese cu multă dragoste, iar la cei 80 de ani ai săi, spune că este încă studioasă în ceea ce privesc plantele medicinale și florile. Ieșenii o cunosc de mult timp și spun că au încredere totală în ceaiurile și uleiurile esențiale pe care le vinde bunica.
Viața Mariei Pădureț nu a fost deloc ușoară, mai ales că în urmă cu 6 ani, soțul său s-a stins din viață.

„Vând amestecuri de plante medicinale preparate după rețete din cărți. Fiecare amestec este făcut și folosit pentru o boală anume. Am siminoc, care este bun pentru bolile de ficat, mușețel, gălbenele, anghinare. Un amestec foarte bun pentru bolile de stomac este compus din mușețel, sunătoare, mentă, pelin și coada șoricelului. Toată viața nu am înghițit nicio pastilă, am trăit doar cu medicamente naturale făcute de mine. În schimb, soțul meu a fost grav bolnav și a avut nevoie de pastile, iar acum 6 ani a murit. A fost un bărbat foarte bun cu toată lumea, doar că atunci când avea 31 de ani s-a întâmplat o nenorocire. Un vecin i-a dat cu toporul în cap, a suferit foarte mult, iar timp de 5 ani a fost paralizat. Am fost foarte chinuită. Trebuia să am grijă și de copii, și de el, și, mai târziu, de nepoate”, a mai spus Maria Pădureț.

Educație pentru o viață mai bună

Bunica pune mare preț pe educația pe care o primesc nepoatele ei. Aceasta știe cât de grea este viața fără o figură paternă și pentru că ea nu a avut posibilitatea de a-și termina studiile, nici măcar școala primară, Maria Pădureț a hotărât să se sacrifice și să lupte ca nepoate sale să nu sufere și să nu fie puse în situații similare de viață.
Recunoaște că uneori a fost nevoită să fie mai aspră cu ele pentru a le da impulsul dorit și astfel fetele să se țină de carte. Acum, bunicuța se măndrește cu cele două pentru că sunt eleve conștiincioase și primesc chiar și bursă de studii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: