Redactia.ro
Home » Stil de viață » Așa puneau bunicile gogonelele la murat. O rețetă care are peste 70 de ani și cu care nu vei da greș

Așa puneau bunicile gogonelele la murat. O rețetă care are peste 70 de ani și cu care nu vei da greș

Ce să pui în borcanele cu gogonele pentru a nu se înmuia la iarnă? Secretul vechi la care apelează gospodinele desăvârşite

Gogonelele sunt tomate verzi care nu au crescut suficient încât să se coacă. Nu lăsați nicio roșie de casă să se piardă, mai ales cele verzi! Murăturile de roșii verzi  sunt o adevărată delicatesă! Iată o rețetă veche, de peste 70 de ani pe care o foloseau bunicile noastre pentru a avea parte de cele mai bune gogonele murate! 

 Cum puneau bunicile gogonele la murat? 

Gogonelele au un gust acrisor, usor picant sunt benefice digestiei. Înainte de a începe procesul de murat este foarte important să alegeți roșiile verzi cele mai tari, deoarece cele moi sunt deja stricate. Daca o singura gogonea este stricată, toate celelalte gogonele se pot strica in borcan, oricât de multi conservanți ați pune.

 Ingrediente

  • 3-4 kg gogonele (in functie de cate vrei sa pui la murat)
  • frunze de visin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • usturoi
  • frunze de telina
  • marar
  • hrean

Mod de preparare

„1. Spală legumele verzi și pune-le într-un vas cu oțet pentru a le dezinfecta complet.

2. Fierbe apă cu sare într-o oală separată (cam 3-4 lingurițe de sare la 500 ml de apă, în funcție de câtă apă pui). Pune apoi gogonelele în saramură aproximativ o ora. După ce le-ai scos, adaugă un litru de apă plata peste oală cu saramură în care au stat legumele și pune din nou apă la fiert câteva minute. Apa rezultată la final va fi folosită pentru umplerea borcanelor cu gogonele.

3. Pune pe fundul borcanului 3-4 frunze de vișin sau de țelină. Pune între gogonele boabe de piper, foi de dafin și foi de muștar și usturoi pisat. Poți adaugă, dacă îți place, morcovi, varză sau sfeclă roșie.

4. Ultimul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui capacul pe borcane și să le bagi într-o cămară sau în frigider. În orice caz, trebuie să stea la rece.”, potrivit „dorcudor.ro”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: