Redactia.ro
Home » Știri » Ashleigh Barty a pierdut locul 1 WTA. Cine e noul lider mondial

Ashleigh Barty a pierdut locul 1 WTA. Cine e noul lider mondial

Ashleigh Barty a pierdut locul 1 WTA. Noul lider mondial va fi Naomi Osaka.

Naomi Osaka, numărul 2 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, şi o va detrona pe australianca Ashleigh Barty din fotoliul de lider al clasamentului mondial. Osaka a profitat de abandonul adversarei sale din turul secund, germanca Tatjana Maria, în partida programată miercuri, după un prim set câştigat (6-2).

 

View this post on Instagram

 

🎾💪 yup

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka) on

Osaka o va înfrunta în turul următor pe poloneza Iga Swiatek, care a reuşit să o elimine pe daneza Caroline Wozniacki, numărul 16 pe lista capilor de serie, în faţa căreia s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-4. Campioana de la US Open 2018 şi Australian Open 2019 nu are încă asigurată prima poziţie în ierarhia WTA, deoarece Karolina Pliskova (Cehia), numărul 3 mondial, calificată la rândul ei în optimile de finală, are de asemenea posibilitatea să redevină „regina” tenisului feminin, totul depinzând de parcursul la turneul canadian, potrivit Agerpres.

Altfel, Simona Halep a obţinut o victorie dramatică la turneul de la Toronto. Românca a trecut greu 4-6, 7-5, 7-6 de Jennifer Brady, în turul doi al comperiției. Campioana de la Wimbledon a avut nevoie de trei seturi și un tie-break în decisiv pentru a se califica în turul următor. Jennifer Brady, jucătoare venită din calificări, a reușit să conducă cu 3-0 la game-uri, iar la final s-a impus. Setul al doilea a fost echilibrat până la 5-5.

În acele momente efortul a fost destul de mare și Simona Halep a acuzat o problemă la gambă, având nevoie și de îngrijiri medicale. În decisiv, românca a preluat rapid conducere, dar când avea 4-0 a avut o cădere, ceea ce i-a permis adversarei să preia conducerea. Meciul s-a decis în tie-break.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: