Redactia.ro
Home » Sport » Ashleigh Barty, numărul 1 mondial din tenisul feminin, renunță la US Open. Ce decizie a luat Simona Halep

Ashleigh Barty, numărul 1 mondial din tenisul feminin, renunță la US Open. Ce decizie a luat Simona Halep

tenis

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, şi-a anunţat joi forfait-ul pentru US Open, invocând „riscuri semnificative” legate de coronavirus, o lovitură serioasă pentru organizatorii turneului din New York, care urmează să debuteze pe 31 august.

Cel mai bine clasată jucătoare din tenisul feminin a anunțat că nu va juca nici la Western & Southern Open, din cauza pandemiei de Covid-19. Turneul Western and Southern Open se desfăşoară în mod normal la Cincinnati, dar anul acesta a fost mutat la New York din cauza pandemiei.

„Echipa mea şi cu mine am decis că nu vom participa la Western and Southern Open şi la US Open în acest an”, a precizat Barty într-un comunicat, potrivit CNN„Îmi plac ambele evenimente, aşa că a fost o decizie dificilă, dar există în continuare riscuri semnificative legate de Covid-19 şi nu mă simt confortabil să mă plasez eu şi echipa mea în această situaţie. Doresc Federaţiei americane de tenis toate cele bune pentru aceste turnee şi aştept cu nerăbdare să revin anul viitor în Statele Unite”, a adăugat australianca.

US Open va începe pe 31 august, în timp ce Western & Southern pe 22 august. Cinci jucătoare din top 10 în clasamentul simplu WTA nu se află pe tabloul principal al Western & Southern Open.

Nici Simona Halep nu participă la turneul de la New York

Nici numărul doi mondial, românca Simona Halep, nu figurează între jucătoarele care au confirmat prezenţa la turneul de la Flushing Meadows. Jucătoarea de tenis din Constanța nu este dispusă să meargă la New York pentru că asta ar însemna și două săptămâni de carantinare la revenirea în Europa.

Simona Halep refuză acest prim turneu la New York, iar șansele de a mai participa la US Open sunt aproape de zero. Ea a hotărât deja să anuleze participarea la Palermo. Românca va participa la turneul de Grand Slam de la Flushing Meadows doar dacă se vor ridica restricțiile de călătorie. Ceea ce pare foarte puțin probabil în acest moment. Astfel, este de așteptat ca Halep să anunțe în curând că nu va juca la US Open 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: