Redactia.ro
Home » Știri » Asistentă medicală din Timișoara, sursă de infecție pentru alte cadre medicale. Aceasta nu credea că există COVID-19

Asistentă medicală din Timișoara, sursă de infecție pentru alte cadre medicale. Aceasta nu credea că există COVID-19

spital cfr timisoara

Spitalul CFR din Timișoara este subiectul unei anchete, după ce o asistentă angajată aici s-a îmbolnăvit de coronavirus. Aceasta nu credea în boală, iar drept consecință nu a purtat niciodată echipamente de protecție și s-a infectat.

Focar de infecție în Timișoara, din cauza unei asistente ce nu crede în COVID-19

Femeia s-a îmbolnăvit și a continuat să vină la spital, deși avea temperatura mare. Ea s-a tratat acasă și a continuat să vină la muncă, deși era bolnavă.

Drept consecință, alte cadre medicale s-au infectat cu coronavirus. Este vorba de trei asistente medicale și patru pacienți din cadrul instituției medicale.

Asistentă medicală de la un spital din Timișoara, infectată cu COVID

Femeia nu credea în acest virus și nu purta niciodată echipamentele de protecție, așa că a luat foarte ușor virusul și mai mult decât atât, ea l-a dat și mai departe.

Acum, asistenta este cercetată pentru fapta sa, iar autoritățile vor stabili dacă aceasta trebuie să aibă și dosar penal.

„Asistenta a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologice, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens. Asistenta medicală va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, a spus Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR Timişoara.

Medicul Virgil Musta a fost cel care a semnalat acest caz. De altfel, el a fost foarte vehement în a critica atitudinea asistentei medicale, care nu a luat în seamă măsurile de protecție pe care toată lumea trebuie să le respecte.

„Acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, a pornit de la o persoană care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului. Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat medicul Virgil Musta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: