Redactia.ro

Asistentul medical din Reșița nu este infectat nu coronavirus

Asistentul medical din Reșița nu este infectat nu coronavirus

Asistentul medical din Reșița nu este infectat nu coronavirus. Medicul de la Institutul de Boli Infecțioase a declarat că asistentul medical care a avut grijă de câteva persoane infectate cu coronavirus nu are coronavirus.

Asistentul medical din Reșița nu este infectat nu coronavirus

Potrivit directorului Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a precizat că bărbatul suspectat de coronavirus, care a avut grijă de mai multe persoane care erau infectate cu coronavirus, nu este infectat.

Pacientul nu este infectat cu coronavirus. (…) Pacientul a avut o infecție, o rinită de sezon, pe care a contactat-o undeva”, a spus managerul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” pentru Mediafax.

Bărbatul a lucrat ca asistent medical în Germania și a avut grijă de patru persoane care erau infectate cu noul virus. Acesta a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu persoanele infectate.

Asistenul medical suspectat de coronavirus

Asistentul medical s-a întors în țară pe 7 februarie, la părinții lui din Reșița, a mers în vizită și la sora lui la Gărăna, și a mers la schi la Semenic, în Caraș-Severin.

Marți, bărbatul a prezentat febră, tuse ușoare, simptome specifice infecției cu coronavirus, motiv pentru care a mer la spital. Însă testele de gripă de virus au ieșit negative.

Momentan, acesta se află în carantină în spitalul din Timișioara. De asemenea, mai multe cadre medicale care au intrat în contact cu asistentul medical au fost plasate în carantină, iar familia bărbatului este și ea monitorizată.

1,369 de persoane au murit din cauza coronavirusului

În China continentală au murit în prezent 1.369 de persoane din cauza infectării cu coronavirus, iar 44.653 de persoane sunt infectate cu noul virus.

De asemenea, în afara Chinei, virusul a ucis două persoane, din Filipine și Hong Kong.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS a declarat că denumirea oficială a coronaviruslui din China este COVID-19. Denumirea vine de la coronavirus disease that was discovered in 2019.

Loading...