Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul are un nume oficial, stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Coronavirusul are un nume oficial, stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Alertă! Suspiciune de infectare cu coronavirus în România!

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut publică denumirea oficială a coronavirusului: Covid19, transmite Mediafax. Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. „boala declanșastă de coronavirus care a fost descoperită în 2019).

OMS stabilise anterior o denumire temporară pentru coronavirus – 2019-nCov.

Noul coronavirus din China este transmisibil în perioada de incubație, înainte de apariția simptomelor, ceea ce face ca răspândirea lui să fie mai greu de controlat.

Perioada de incubație, au avertizat oficialii citați de BBC News, poate dura între una și 14 zile. Fără simptome, o persoană nu are de unde să știe dacă este infectată, dar poate transmite virusul altor oameni.

Perioada de incubație este de 2 săptămâni

Virusul afectează zone precum nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră foarte mare și dificultăți în respirație. Această familie de viruși afectează de obicei animalele.Dar potrivit experților, se poate transmite de la om la om. Perioada de incubație este de aproximativ două săptămâni. Mulți coronaviruși nu sunt periculoși și produs complicații de obicei la oamenii care au sisteme imunitare slăbite. Deocamdată nu există o metodă eficientă de combatere a lui.

Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 1.013, în timp ce numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit depășește 42.000.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: