Redactia.ro
Home » Știri » O știre din România a ajuns subiectul unui fake-news în întreaga lume. „Vaccinul românesc pentru coronavirus care îi vindecă doar pe albi”

O știre din România a ajuns subiectul unui fake-news în întreaga lume. „Vaccinul românesc pentru coronavirus care îi vindecă doar pe albi”

O știre din România a ajuns subiectul unui fake-news în întreaga lume. „Vaccinul românesc pentru coronavirus care îi vindecă doar pe albi”

O știre din România a ajuns subiectul unui fake-news. „Vaccinul românesc pentru coronavirus care îi vindecă doar pe albi”. Știrea despre tentativele unei echipe de cercetători români de a produce un vaccin anti-coronavirus, s-a răspândit în toată lumea. Dar, articolul a fost preluat de către un site specializat în publicarea știrilor false.

O știre din România a ajuns subiectul unui fake-news în întreaga lume. „Vaccinul românesc pentru coronavirus care îi vindecă doar pe albi”

Știrea conform căreia o echipă de cercetători din România vor găsi un vaccin care vindecă lumea de coronavirus, s-a răspândit peste hotare. Informația a fost publicată în urmă cu o săptămână în România, de specialiștii Institutului OncoGen din TImișoara.

Dar subiectul a devenit cunoscut în întreaga lume, ca fiind o știre falsă.

Dar această informație se referea la o intenție, adică, România, nu a reușit să producă un vaccin pentru coronavirus, dar mai ales să producă un vaccin exclusiv pentru persoanele cu pielea albă.

Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele”, a explicat doctorul Păunescu, după cum arată DC News. „Nu vă pot spune, acum, dacă un vaccin de masă va merge sau nu. Dacă mergea, ar fi apărut deja”, a explicat dr. Paunescu.

Știrea a devenit un fake-news peste hotare

Un site hoaxalert.leadstories.com cunoscut pentru articolele false cu teoriile conspirației a transformat intenția medicilor din România într-o știre potrivir căruia românii au reușit să producă un astfel de vaccin destinat doar albilor.

„Liberalismul este cea mai gravă boală de care suferă omenirea”, o boală care omoară oamenii în multe feluri. Una dintre acestea este incapacitatea de a studia acest virus așa cum trebuie”, se arată în continuarea fake-news-ului despre cercetătorii români.

Fake-news-ul a avut 3.900 de distribuiri pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: