Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Asociația Centrul Român al Energiei organizează în data de 26 octombrie o nouă ediție a conferinței Romanian Energy Day

Asociația Centrul Român al Energiei organizează în data de 26 octombrie o nouă ediție a conferinței Romanian Energy Day

GALERIE FOTO (5)

Asociația Centrul Român al Energiei organizează în data de 26 octombrie o nouă ediție a conferinței Romanian Energy Day, eveniment emblematic care de 10 ani reprezintă sectoarele energetice românești și regionale la Bruxelles.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre finalul anului 2021, o criză energetică globală trimite valuri de șoc în economiile și sectoarele industriale din întreaga lume. În plus față de lipsurile imediate și creșterile prețurilor, această criză ar putea prefigura și consecințele unei tranziții energetice prost gestionate.

Într-un context excepțional, importurile de energie ale Uniunii Europene continuă să înregistreze valori ridicate în situația revenirii consumului post perioadei de carantină, iar prețurile energiei (electricitate, petrol și gaze naturale) înregistrează maxime istorice. Leaderii Europeni sunt implicați într-un efort concertat de protejare a cetățenilor și mediului de afaceri, aspect care se poate arăta pozitiv în contextul proiectului European și care poate întări coeziunea statelor membre.

La nivel global observăm ireversibilitatea schimbărilor climatice. În fiecare secundă umanitatea emite în atmosferă 1.300 Mt CO2, ajungând probabil în punctul fără întoarcere privind limitarea creșterii temperaturii globale. De la dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic la dezvoltarea de sisteme de combustibili alternativi, cum ar fi hidrogenul și infrastructura care îl asociază, reconfigurarea sectorului energetic global va necesita o cooperare la scară largă.

La nivel regional, Uniunea Europeană s-a angajat să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în anul 2030, actualul deceniu fiind determinant pentru acțiunea climatică. Obiectivul final este neutralitatea climatică până în 2050. Termenul pare îndepărtat, dar provocarea este masivă. Asadar, intr-o schimbare atat de profunda, cum este tranzitia energetica, cea mai complicata componenta o reprezinta schimbarea mentalitatii, pe care cu totii va trebui sa o acceptam pentru a o putea pune in aplicare.

Intitulat „Drept la țintă. Climă stabilă pentru vremuri incerte„, Romanian Energy Day 2021 este adaptată în jurul Pactului Verde European și al programului „Fit for 55” și va încerca să segmenteze Strategia Uniunii Europene pentru acțiune climatică în pilonii săi principali, anume energia, clădirile, transporturile, industria, precum și perspectivele industriei energetice românești cu privire la tranziția către emisii reduse de carbon.

Va invit să dezbatem toate subiectele care ne preocupă împreună cu decidenții europeni, autorități, insituții ș industrie. Un eveniment pentru, despre și împreună cu toți actorii din domeniu. Să nu ne ascundem în spatele provocărilor, să lucrăm împreună și să venim cu solutii pragmatice si realizabile. Producția video a evenimentului este asigurată de Boof Media.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini