Redactia.ro
Home » Știri » Atac terorist la o moschee aflată în apropiere de Oslo

Atac terorist la o moschee aflată în apropiere de Oslo

Atac terorist la o moschee aflată în apropiere de Oslo

Atac terorist la o moschee aflată în apropiere de Oslo. O femeie de 75 de ani a fost ucisă. 

Atac terorist la o moschee aflată în apropiere de Oslo

Potrivit Digi24, un tânăr a deschis focul într-o moschee aflată în apropiere de Oslo, Norvegia. La scurt timp după atac, autoritățile au găsit în casa suspectului, cadavrul unei femei de 75 de ani.

Potrivit poliției norvegiene, atacul este tratat drept „o tentativă de act terorist”. Potrivit anchetei, atacatorul face parte din extrema dreaptă.

Rune Skjold, de la poliția din Oslo, a precizat că suspectul și-a exprimat spijinul pentru Vidkum Quisling, care a preluat cu forța puterea printr-o lovitură de stat sprijinită de Germania nazistă. De asemenea, suspectul ar avea atitudini antiimigrație. Momentan, tânărul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor și pentru crimă, dar nu și pentru terorism.

Atacul oprit de un bărbat de 65 de ani

La scurt timp după atac, polițiștii au descoperit în casa suspectului, cadavrul unei femei de 75 de ani. Femeia este rudă cu atacatorul.

Potrivit directorului centrului islamic al lacașului de cult, susține că individul purta o uniformă neagră, avea cască pe cap și vestă antiglonț. Tânărul a dat buzna în moschee, având în mâini două puști și un pistol, moment în care a început să tragă. În interiorul moscheei se aflau trei persoane, însă cineva cineva din exterior a chemat imediat poliția.

Am fost alertați de o persoană care a sunat la poliție. Am mers un număr mare de polițiști și când am ajuns la moschee unii dintre cei care erau acolo deja îl prinseseră pe suspect, care acum este în custodia noastră”.

Un musulman în vărstă de 65 de ani, aflat în interiorul moscheei l-a atacat pe individ și a reușit să îi smulgă arma din mâini. Bărbatul, fost ofițer în forțele aeriene din Pakistan, a fost rănit la ochi.

„Are în jur de 20 de ani. Este cetățean norvegian din zona unde s-au produs faptele. Am găsit niște lucruri online, nu suntem încă siguri că îi aparțin, dar facem cercetări. Nu știm dacă există mai mult de atât, dar lucrăm la asta”.

Dacă bărbatul de 65 de ani nu l-ar fi oprit pe atacator, situația ar fi devenit mai gravă.

Citește și:Atac terorist în Sri Lanka. Bilanțul victimelor este îngrijorător

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: