Redactia.ro
Home » Știri » Atac terorist în Sri Lanka. Bilanțul victimelor este îngrijorător

Atac terorist în Sri Lanka. Bilanțul victimelor este îngrijorător

GALERIE FOTO (2) Atac terorist în Sri Lanka. Bilanțul victimelor este îngrijorător

Atac terorist în Sri Lanka. Autorităţile din Sri Lanka anunţă că 290 de persoane au murit şi cel puţin 500 au fost rănite. Exploziile au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa. Potrivit autorităţilor locale. 24 de persoane au fost arestate până acum în acest caz. Poliţia din Sri Lanka a anunţat că zeci de cetăţeni străini se numără printre victime.

Şeful Poliţiei din Sri Lanka, Pujuth Jayasundara, lansase un avertisment în urmă cu zece zile, semnalând că mişcarea islamistă NTJ (National Thowheeth Jama’ath) plănuia atacuri teroriste sinucigaşe.

Preşedintele Maithripala Sirisena s-a declarat „şocat” de explozii. Acesta a cerut o investigaţie urgentă. Premierul Ranil Wickremesinghe a condamnat vehement comiterea unor „atacuri laşe”. Premierul a lansat și un apel la unitate.

Atac terorist în Sri Lanka. MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka

MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka. În atenţia acesteia se află opt elevi de la un liceu din Iaşi, care fac un schimb de experienţă la o unitate de învăţământ din Sri Lanka. În afară de aceștia mai sunt şi două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă în această ţară.

”Având în vedere numărul semnificativ de victime raportat de mass-media locală, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, în dimineaţa zilei de 21.04.2019 a fost activată Celula de Criză a MAE. Conform datelor preliminare obţinute de la Ambasada României la Colombo, în cursul zilei curente. În capitala srilankeză, au avut loc opt atentate teroriste cu bombă, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetăţeni străini şi două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică). Imediat după semnalarea incidentelor, reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale. Scopul a fost obținerea unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, se arată într-un comunicat de presă emis de autorități.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii şefilor de misiune ai statelor membre ale Uniunii Europene la Colombo, s-a decis activarea unui număr unic de contact (0094774783482). Reprezentanţii statelor membre au solicitat Ministerului de Interne din Sri Lanka furnizarea de date oficiale cu privire la numărul victimelor cetăţeni străini.

”În atenţia Celulei de Criză a MAE se află situaţia unui grup de elevi de la un liceu din Iaşi. Aceștia se află într-un schimb de experienţă la o unitate similară de învăţământ din Sri Lanka. Proiectul este în cel de-al treilea an de desfăşurare. Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019. Totodată, membrii Celulei de Criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă”. Se mai menţionează în comunicatul MAE.

Citește și: Atac armat Noua Zeelandă în două moschei. Zeci de morți și răniți

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: