Redactia.ro
Home » Știri » Atentat la Atena! Un rucsac a sărit în aer în faţa Ministerului Muncii

Atentat la Atena! Un rucsac a sărit în aer în faţa Ministerului Muncii

Guvernul de la Atena a stabilit un nou set de măsuri

Pericol în capitala Greciei. ​Un dispozitiv exploziv lăsat într-un rucsac a sărit în aer în centrul Atenei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa Ministerului Muncii, fără a face victime, a anunţat sâmbătă poliţia elenă.

Un necunoscut a avertizat, către cotidianul „Jurnalul redactorilor”, că un dispozitiv fusese plasat în faţa ministerului şi urma să explodeze peste 40 de minute.

Zona a fost izolată de Poliţie

Zona din jurul ministerului a fost izolată de poliţie, iar dispozitivul a explodat la ora locală 01.29. Dispozitivul se afla într-un rucsac lăsat în faţa unei bănci din apropiere.

Poliţia nu a precizat până acum dacă cineva a revendicat acest incident, ia ancheta a fost încredinţată serviciilor antiteroriste.

Atentatele având ca ţinte instituţii publice, bănci sau misiuni diplomatice sunt destul de frecvente în Grecia, fiind atribuite în general unor mişcări de extremă stânga sau anarhiste.

Tentativă de atentat la ambasada Israelului

Ambasada Israelului la Stockholm a fost miercuri victima unei tentative de atentat, a declarat ambasadorul israelian, după ce o echipă de deminare a distrus un dispozitiv care probabil fusese „activat”.

Miercuri, „am fost victimele unei tentative de atentat împotriva ambasadei Israelului la Stockholm şi a angajaţilor acesteia”, a scris pe reţeaua X ambasadorul Israelului în Suedia, Ziv Nevo Kulman.

„Nu ne vom lăsa intimidaţi de teroare”, a adăugat el.

Tabloidele suedeze Expressen şi Aftonbladet au indicat că era o grenadă de mână, citând surse neidentificate, în timp ce Aftonbladet a adăugat că a fost aruncată peste gardul din jurul misiunii aterizând lângă clădire.

Această tentativă de atentat vine după un atac fără precedent al comandourilor Hamas pe teritoriul israelian, în octombrie. În replică, Israelul a lansat o operațiune militară vastă împotriva Hamas, provocând moartea a 26.900 de persoane, în mare parte, civili.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: