Redactia.ro
Home » Știri » Atenție! Acest tip de măști nu protejează! Specialiștii au emis un semnal de alarmă

Atenție! Acest tip de măști nu protejează! Specialiștii au emis un semnal de alarmă

maști fashion

Masca de protecție a devenit un accesoriu indispensabil, fără de care nu mai putem să mai ieșim din case de mai bine de câteva luni. Pentru că vor să se diferențieze de alții și mai ales să le asorteze cu ținuta, tot mai multe persoane aleg să poarte măștile fashion, diferite față de cele pe care le găsim la farmacii.

Măștile fashion nu ne protejează de coronavirus

În această perioadă cei mai mulți oameni aleg să poarte măștile fashion, însă specialiștii spun că acestea nu protejează împotriva coronavirusului. După mai multe cercetări, specialiștii au dovedit că unul din cinci români are un astfel de tip de mască care nu ajută deloc împotriva infectării cu Covid-19.

Deși mulți cred că aceste măști au același efect de protecție, specialiștii trag un semnal de alarmă susținând că nu sunt deloc benefice și sfătuiesc oamenii să renunțe la ele pentru a avea grijă să nu se infecteze sau să infecteze alte persoane. Măștile fashion nu oferă protecție împotriva bacteriilor, mai ales că sunt sterile și nu sunt dispozitive medicale. Singurele beneficii ale acestora sunt reprezentate de faptul că sunt lavabile, ajustabile și se pot reutiliza, oferind protecție doar împotriva polenului, stropirii cu picături mari de salivă și inhalării prafului.

Masca de protecție este obligatorie în spațiul public

Până acum, măștile de protecție au fost obligatorii în spațiile închise, însă de când numărul de cazuri de infectări a crescut considerabil, aceasta este obligatorie non-stop pe toată durata ieșirii în spațiul public.

Pentru județele aflate în scenariu roșu, care au trecut deja peste 3 la mia de locuitori a gradului de infectare cu virusul COVID-19, masca a devnit un accesoriu fară de care nu se poate ieși din casă. Autoritățile au impus restricții, iar pentru cei care nu respectă acest lucru amenzile sunt uriașe și pornesc de la 500 lei și pot ajunge chiar și până la 2500 lei.

Asociația Pro Consumatori (APC) atrage atenția Ministerului Sănătății că în România se vând maști de protecție care induc în eroare consumatorii în privința protecției asigurate de aceste produse împotriva SARS-CoV-2.

„În actualul context sanitar de creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, fapt care a determinat impunerea purtării maștii de protecție în București și alte orașe mari ale țarii, și în spațiile deschise, APC solicită instituțiilor statului român cu atribuții pe zona supravegherii pieței să verifice maștile de protecție respiratorie atât din punct de vedere al etichetării, cât și din punct de vedere al îndeplinirii parametrilor asumați de producător prin intermediul etichetei sau al ambalajului colectiv”, precizează asociația într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: