Redactia.ro
Home » Stil de viață » Atenție la restaurant: Greșeala uriașă pe care o fac mulți români atunci când își comandă băuturi

Atenție la restaurant: Greșeala uriașă pe care o fac mulți români atunci când își comandă băuturi

Secretul băuturilor cu gheață din restaurante.

Mulți clienți ai restaurantelor comit o eroare majoră atunci când își comandă băuturi răcoritoare, solicitând gheață pentru a-și însuși o băutură mai revigorantă. Un fost chelner, Harry Marjoram, cu o experiență de 7 ani în industria ospitalității, a avertizat că această practică poate avea consecințe serioase pentru sănătate, datorită aparatelor de gheață insuficient de curățate.

Ce a mărturisit fostul chelner

Marjoram, originar din Lowescroft, Norwich, Marea Britanie, a evidențiat această problemă într-un videoclip postat pe platforma TikTok, care a adunat rapid numeroase vizualizări și comentarii. În filmare, fostul chelner a explicat că aparatele de gheață din spatele barului sunt adesea curățate rar, unele nemaifiind igienizate de peste două luni. Această neglijență ar putea duce la acumularea de mucegai în aparate, având potențialul de a provoca diverse probleme de sănătate, inclusiv alergii, infecții, astm și chiar deces în cazuri extreme.

„Explicația constă în faptul că există un aparat de gheață în spate care probabil n-a mai fost curățat de mai bine de două luni. Mucegaiul acumulat în acest aparat poate cauza probleme serioase de sănătate. Printre acestea se numără: alergii, infecții și astm și, în unele cazuri, chiar deces”, a avertizat Marjoram.

Cât de igienic suntem tratați în restaurante

De asemenea, fostul chelner a dezvăluit și alte obiceiuri ale colegilor săi de breaslă, cum ar fi frecvența scăzută de spălare a mâinilor și practici precum manipularea directă a alimentelor sau bani fără igienizarea corespunzătoare. Astfel de comportamente pot reprezenta riscuri pentru sănătatea clienților.

„Te-ai întrebat vreodată de câte ori se spală chelnerii pe mâinii, într-o tură? Unii stau și câteva ore cu mâna pe mâncare sau bani fără să se spele. Odată am văzut un chelner cum a luat o bucată de pui căzută și a pus-o înapoi pe farfurie.

Cu altă ocazie am văzut un chelner care a strănutat pe mâncare”, a mai spus tânărul, în vârstă de 21 de ani.

Având în vedere aceste avertismente, consumatorii sunt îndemnați să fie mai atenți atunci când comandă băuturi sau mâncare în restaurante, punând un accent mai mare pe igienă și siguranță alimentară.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: