Redactia.ro
Home » Știri » Atenție mare pentru românii care au carduri Revolut. Schimbări majore la popriri, după deschiderea primei sucursale la noi în țară

Atenție mare pentru românii care au carduri Revolut. Schimbări majore la popriri, după deschiderea primei sucursale la noi în țară

Sucursala din România a Revolut Bank UAB va deveni oficial activă din luna decembrie. Toate conturile Revolut din România vor migra de la IBAN-urile puse la dispoziție de un partener local la IBAN-urile oferite de sucursala locală Revolut. Așadar, prin IBAN propriu, contul bancar Revolut va deveni cont bancar principal. Din păcate, afectați vor fi românii care au popriri pe carduri. 

Revolut își deschide bancă fizică în România

Din luna ianuarie a acestui an, BCE a inclus Revolut Bank în cele 100 de bănci semnificative din UE. Drept urmare, Revolut Bank UAB a anunțat că sucursala din România devine activă începând cu luna decembrie 2024.

Acest lucru aduce schimbări mari, inclusiv la românii care au popriri pe carduri. IBAN-urile locale puse la dispoziție de partenerul Revolut în România (Libra Bank) vor migra la IBAN-uri oferite de sucursala locală Revolut.

Ce se va întâmpla cu toate popririle

Înainte de această modificare majoră, popririle pe conturi Revolut erau mai dificile pentru cei care își încasau salariul direct pe card. Spre exemplu, acum, Revolut va avea aceleași reguli ca orice altă bancă din România.

”După migrarea la IBAN local propriu, clienții din România vor deveni clienții Revolut Bank UAB Sucursala România, iar conturile lor vor deveni conturi deschise în România. Sucursala se va supune aceluiași cadru legal ca orice altă bancă de pe piață, urmând să dea curs popririlor în conformitate cu legislația românească.

Compania noastră tratează cu seriozitate respectarea legislației pe toate piețele în care își desfășoară activitatea, iar entitatea locală va contribui la o relație mai strânsă cu sistemul judiciar și autoritățile locale de reglementare, tocmai pentru a proteja interesele clienților”, au explicat reprezentanții Revolut România.

Din nefericire, de la finalul anului 2024, conturile de Revolut ale românilor vor fi mai expuse procedurilor de poprire, la solicitarea unor terțe instituții.

Drept urmare, procedura de executare silită își poate urma calea legală, fără să mai fie nevoie de o hotărâre judecătorească, în cazul în care există deja un titlu executoriu. Mai mult, ANAF avea acces la toate conturile încă din 2022, însă de la finalul lui 2024, totul va fi mult mai ușor.

”Până la startul operațiunilor sucursalei locale, deoarece entitatea lituaniană Revolut Bank UAB este cea la care sunt înrolați clienții, aceasta este și singura care poate executa ordine/înființa popriri din partea entităților din România, dar numai cu respectarea procedurilor lituaniene, europene, precum Regulamentul UE Nr. 1215/2012 privind competența și recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială (adică potrivit procedurii prevăzute la art. 41, 42 din prezentul regulament) și a altor prevederi legate de procedura europeană de executare”, au explicat reprezentanții Revolut România pentru Fanatik. 

Când a luat naștere Revolut

Revolut este o companie de tehnologie financiară (fintech) fondată în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, în Marea Britanie. Revolut oferă o gamă largă de servicii bancare și financiare prin intermediul unei aplicații mobile, fără a avea sucursale fizice tradiționale, concentrându-se pe digitalizarea completă a serviciilor financiare.

Utilizatorii pot deține, schimba și transfera bani în mai multe valute, la rate de schimb interbancare, adesea mai avantajoase decât cele ale băncilor tradiționale.

Revolut oferă carduri de debit fizice și virtuale, care pot fi folosite pentru plăți atât online, cât și în magazine fizice, la nivel global. Utilizatorii pot converti bani între diferite valute la rate de schimb foarte competitive, fără comisioanele mari ale băncilor tradiționale.

Revolut permite cumpărarea, vânzarea și păstrarea de criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum și altele, direct din aplicație. Platforma permite tranzacționarea fracționată de acțiuni, în special din piețele de capital din SUA, facilitând accesul la investiții pentru utilizatorii obișnuiți.

Utilizatorii pot trimite și primi bani instantaneu către alți utilizatori Revolut, iar transferurile internaționale sunt mai ieftine comparativ cu băncile tradiționale.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: